13 évesen hol találok munkát? Teljesen mindegy milyet, penzre lenne szuksegem, gyujtok.
Szülők, szomszédok? Segítesz kertet rendben tartani, takarítani, kutyát sétáltatni, ilyesmi...?
Én anno megbeszéltem anyuval, hogy heti 1x kitakarítok a takker néni helyett, és megkapom a pénzét :)) Annyiból gyerekként remekül elvoltam.
"Én anno megbeszéltem anyuval, hogy heti 1x kitakarítok a takker néni helyett, és megkapom a pénzét :)) Annyiból gyerekként remekül elvoltam."
Én is rásóztam a gyerekre a házimunka egy részét, bár minimálbér alatt fizetek neki. De amíg neki megéri... Mert nekem bőven.
Kérdező, hiába hurrogtad le az első válaszolót - pedig igaza van: 15 éves kor alatt legálisan munkáltató nem alkalmazhat és igen csúnya bírságot kaphat miatta. De még ha alkalmazna is valaki illegálisan, úgymond feketén, azzal meg az a baj, hogy ha nem fizet ki, akkor sehova nem tudsz menni jogorvoslatért, feleslegesen dolgoztál.
Kérlek, inkább ne az illegális utat keresd, hanem a legálisat: bevásárlás idős néninek, stb
Ilyent meg nem szerencsés kiírni a Gyakorira, hogy "megegyszer, barmilyen jellegu munkat? ", mert egymás után fogod kapni az ajánlatokat, kiskorúként , csak nem biztos, hogy olyant, amire gondolsz. Csodálkoznék, ha még nem írt senki, hogy szexuális ajánlatot tegyen Neked privátban - szóval csak óvatosan az ilyennel.
"Az ilyen emberek kimeljenek. Segitseget kertem nem kioktatast. Tisztaban vagyok ezzel."
13 évesen már elég nagy a szád és az élet tapasztalatod úgy látom, hogy téged ne oktasson ki senki...én adok neked "bármilyen jellegű" munkát, de nem biztos, hogy örülni fogsz neki. 30-40 kg-os tárgyakat tudsz pl emelgetni?
"Meg a szuleimnek nem szoltam rola, de benne lennenek, mar tavaly volt rola szo.)"
Fantasztikus szülő lehet, aki a 12-13 éves gyerekét már elküldené dolgozni bárhová, ahelyett, hogy otthon díjazná pl a házimunkát, segítséget..stb.....
jesszusom. Segítséget kért, és maga is leírta, hogy tisztában van a törvénnyel. Mi a francnak kioktatni? Ráadásul igaztalan amit mondtok, több helyen is megengedik, hogy odamenj dolgozni pár napra, és rendes órabért kapj. Nyilván nem bejegyzett munkásként. De az is valami.
Én 14 vagyok, nyáron tervezek dolgozni, és bár az életkort felemelték 16 - ra, fogok munkát találni. A barátok, szomszédok nagyon jó ötlet, ha nincs más megoldás. Esetleg lovardák, ha vidéki vagy? Meg ilyen gyümölcsszedések mindig vannak, szerintem beengednek bárkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!