Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet most így tartozásom?

Lehet most így tartozásom?

Figyelt kérdés
Szeptember hónaptól magam után fizetem a tb járulékot. 11-én befizettem a havi összeget, de volt egy kis elírás ezért kértek egy adategyeztetést, addig nem írták jóvá az összeget. Miután ez megtörtént, azóta nem érkezett tőlük válasz, csak egy nyugta a tárhelyemre, hogy feldolgozták. Megnéztem ma a neak oldalán a biztosítottsági jogviszonyomat és az szerepel, hogy szeptember 15-től magam fizetem. Akkor most a szeptember 1. és 15. közötti napok tartozásnak minősülnek majd? Vagy a szeptember havi befizetéssel az is rendben van?

2022. szept. 16. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. A NAV hülye elektronikus rendszere sokszor dobja ki hogy adategyeztetés szükséges, ha frissíted, vagy újra belépsz rendben lesz többnyire utána

2. Az eü.szolg.járulékot a tárgyhót követő hó 12. napjáig kell minden hónapba mefizetni (persze hátrány nem ért hogy befizetted, de ha hosszabb ideig fizeted akkor jobban nyomon követhető hogy mikor hova fizetsz dátumilag)

3. Ha a NEAK íratta elő szeptember 15-től, akkor szeptember 15-től van fizetési kötelezettséget, tehát arányosan kell számítani a fizetni valót is, napi 270 ft × 16 nap = 4.320 forint lesz a szeptember havi fizetni valód. Ha te befizetted a teljes hónapot, a 8400-at, akkor az adózói többlet lesz. Ha októberre is majd fizetned kell még esetleg (nem találsz munkát, vagy akármi ok miatt hasonló) akkor októberre annyival kevesebbet fizetsz majd, tehát elég lesz 4.080 forintot, és így nullán leszel, onnantól mehet majd november-decemberre még a 8400

2022. szept. 16. 16:32
 2/5 A kérdező kommentje:

1. Levélben írtak névre szólóan, hogy szükséges, az adószámmal volt egy kis hiánypótlásra szükség.

3. A NEAK oldalán lekérdeztem a biztosítottsági jogviszonyt, ott fel van tüntetve, hogy 08.31-én véget ért a jogosultságom, majd a következő sorban hogy szeptember 15-tól EÜ. szolg. járulék fizetésre kötelezett. Ezért kicsit kusza nekem, hogy a köztes 14 nappal mi a helyzet most...

2022. szept. 16. 17:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Van egy türelmi idő, ami alatt nem kell fizetni, azért, hogy találhass addig új állást. Az tartott szeptember 14.-ig, ezért 15.-től fizetni kell. De ez még csak egy tört hónap lesz, ahogy az előző írta és október 12.-ig kell befizetni, itt utólag kell, mert ez nem előfizetés, hanem igénybe veszed a szolgáltatást és utána fizetsz érte, amíg azt igénybe veszed (nem lesz újra jogviszonyod).
2022. szept. 16. 17:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köpszönöm. Akkor ez most túl lett fizetve...
2022. szept. 16. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, októberben akkor majd nem kell és novemberben is csak a tört összeget. Ha pedig találsz közben állást és a maradék 1000 Ft felett van, visszaigényelheted, vagy ha más adónemen tartozásod van, oda átirányíthatod.
2022. szept. 16. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!