Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » TB tartozásomat később is...

TB tartozásomat később is befizethetem a NAV-nak?

Figyelt kérdés
3 hónapig munkanélküli voltam, azokat a csekkeket befizettem, viszont március hónapban napi bejelentéssel kezdtem el egy munkát, de így is megkaptam az értesítést, hogy fizessem be a márciusit. Ugye a TB-t akkor vonják meg ha 50 valahányezer tartozásom van a NAV-nak. Ezt az egy havi összeget (8400) később is befizethetem, ha megint úgy alakul, hogy nem lesz munkám? Vagy fent marad tartozásban?

2022. ápr. 21. 13:27
 1/2 anonim ***** válasza:
5 évig visszamenőleg behajtják.
2022. ápr. 21. 13:33
 2/2 anonim ***** válasza:

" Ezt az egy havi összeget (8400) később is befizethetem,"

Igen, de a késedelem idejére késedelmi pótlékot számolnak fel utána.

"...ha megint úgy alakul, hogy nem lesz munkám?"

Az összefüggést itt nem értem...

"Vagy fent marad tartozásban?"

Igen, hátralékként nyilván fogják tartani. Ha nem tudják behajtani, akkor 4 év + 6 hónap múlva elévül.

"Ugye a TB-t akkor vonják meg ha 50 valahányezer tartozásom van a NAV-nak."

Akkor érvénytelenítik a TAJ-számodat (piros lámpás leszel az orvosnál), ha 6 havi járuléknak megfelelő tartozást halmozol fel. Ez 2022. évben 6 hó x 8.400 forint = 50.400 forint. Amíg alatta maradsz, nem leszel piros lámpás TAJ-számos.

2022. ápr. 23. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!