Ha van TB tartozásom (110.000 Ft) azt automatikusan levonják az első havi fizetésemből, vagy nekem kell elutalni a NAV-nak? Ha ők vonják le, akkor egyben fogják, vagy részletben?
Ha végrehajtás folyik már ellened, akkor a béredre letiltást adhatnak ki.
A kötelező levonásokkal csökkentett béred 33 %-át vonhatják letiltásként.
"Egyben" a bankszámládról inkasszálhatják le. Még akkor is, ha csak a munkabéred megy rá, mivel onnantól kezdve, hogy a béred bankszámlára kerül, számlapénznek számít, nem pedig munkabérnek, és azok a végrehajtási szabályok vonatkoznak rá.
Nyilván ha befizeted, akkor nem vonják/nem tiltják, vagy ha már elindították az eljárást, akkor visszavonják azt.
"Nincs végrehajtás, csak felhalmozódott tartozás, de semmiféle levelet vagy jelzédt nem kaptam még miatta."
Ez azért elég hihetetlen, már bocsi...
"Még arról sem kaptam értesítést, hogy a taj kártyám barna státuszba került."
Barna lámpásak azok voltak az orvosnál, akiknek külföldön állt fenn biztosításuk.
Jelenleg piros lámpásak azok, akiknek a 408. adónemen összegyűlik 6 havi járulékösszegnek megfelelő hátralék.
Ha van már 110 ezer forint hátralékod, akkor nagy valószínűséggel a 124. adónemen, nem pedig a 408. adónemen áll fenn.
Jól gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!