Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha van tb tartozásom amit még...

Ha van tb tartozásom amit még nem rendeztem, attól még el tudok kezdeni dolgozni egy új munkahelyen?

Figyelt kérdés
Sokáig munkanélküli voltam, most azzal riogatnak, hogy amíg tartozásom van, sehol nem fognak felvenni. Ez igaz? Én úgy tudtam, hogy a tartozás összegét levonják majd a fizetésemből és ennyi.

2022. jún. 2. 20:57
 1/9 Fsms ***** válasza:
90%
Igen, csak a fizudból letilthatják az összeget.
2022. jún. 2. 21:11
 2/9 anonim ***** válasza:
56%

Attól még felvesznek, de attól függetlenül, amíg nincs munkaviszonyod, ballagj be a legközelebbi kormányablakba, és igényeld a tb állam általi finanszírozását, mert ha egészségügyi probléma esetén, ugyan ellátnak, de később kaphatsz egy szép kis számlát.

Ha pedig van tartozásod, akkor kérheted a részletfizetést.

2022. jún. 2. 21:11
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

"Ha van tb tartozásom amit még nem rendeztem, attól még el tudok kezdeni dolgozni egy új munkahelyen?"

Igen, semmi ilyen korlátozás nincs. A felhalmozott tartozást rendezned kell. Ha önként nem teszed, a NAV végrehajtás keretén belül letiltja a fizetésed és a többi...

Amíg nincs munkaviszonyod, fogadd meg a 2. válaszoló tanácsát és kérj mentességet a járulék fizetése alól. Ez a mentesség nem visszamenőleges, tehát a mentességig felhalmozott tartozást rendezni kell, csak a mentességtől kezdve nem lesz újabb tartozásod.

"Én úgy tudtam, hogy a tartozás összegét levonják majd a fizetésemből és ennyi."

Ez így igaz. Azzal kezdik, hogy ez Neked 10 ezer plusz forintodba fog fájni. Ennyi lesz ugyanis minimum utána a végrehajtási költség.

2022. jún. 3. 04:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Úgy néz ki, hogy most lesz végre munkahelyem. Mentességet szerettem volna kérni, de konkrétan leordított a nő a telefonban, hogy én mit képzelek, ezt mindenkinek közelessége fizetni.

Köszönöm a segítő válaszokat!

2022. jún. 3. 10:47
 5/9 anonim ***** válasza:
56%

Egyáltalán nem, amennyiben nincs jövedelmed, nem is tudod fizetni. Nem mindenkinek van családja, aki esetleg ezt finanszírozni tudná. Ráadásul sokan nem is tudnak róla.

Drukkolok, hogy sikerüljön, ha mégsem, akkor írj privátban, és átküldöm a szükséges formanyomtatványokat, utána intézheted postán is (szociális területen dolgozom).

2022. jún. 3. 13:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen <3
2022. jún. 3. 17:15
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

"de konkrétan leordított a nő a telefonban, hogy én mit képzelek,"

Na ez a nőt küldtem volna el melegebb éghajlatra, az biztos. Mit képzel az ilyen?!?!?!?

2022. jún. 4. 07:36
 8/9 A kérdező kommentje:
nem értek hozzá sajnos, így elhittem, hogy én vagyok a hülye :/
2022. jún. 4. 10:59
 9/9 anonim ***** válasza:
71%
Nem vagy hülye. Ő ül rossz székben, mert alkalmatlan a feladata elvégzésére. Valószínűleg ezt még a főnöke nem vette észre.
2022. jún. 5. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!