Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Azért kezd csoróság lenni az...

Azért kezd csoróság lenni az országban nem?

Figyelt kérdés
2022. szept. 11. 15:25
1 2
 11/19 anonim válasza:
100%
10. Talán az még rendben is lenne hogy a világon mindenhol infláció van. De az már kevésbé hogy a külföldi valuták, még így is jóval értékesebbek mint a bányászbéka hátsója alá került forintunk.
2022. szept. 11. 16:33
 12/19 anonim ***** válasza:
95%

Vicces a magyar hozzáállás; eljuthatnánk arra a szintre hogy állatbőrökbe öltözködünk, és földből kihúzott gilisztákat sütünk a tábortű fölött, és még mindig lenne olyan aki azt mondaná, hogy "hát mindenhol ugyanilyen rossz ám!! németországban pl az emberek már rákényszerülnek, hogy vaj helyett olcsó margarint vegyenek! kényeskedni aztán tudtok, ahelyett hogy olyan szépen, alázattal elfogadnátok ezt a helyzetet, mint ahogy én teszem"

A válság előtt is bőven le voltunk maradva, most meg csak a hülye tagadja, hogy nagy a szar.

2022. szept. 11. 16:51
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

De kezd. Ezt először a "luxus" szektorok érzik meg leginkább, pl vendéglátás. Volt erről cikk Telexen, hogy a helyek jelentős része be fog zárni. Én is egy ilyen helyen dolgozom amúgy. Itt voltunk 20 éve, most novemberben végleg kampec. Nekem mindegy, úgyis már fel akartam mondani, de azért a tulajt sajnálom, próbálta becsületesen csinálni az üzletet.

De arról is volt statisztika, hogy bizony jobban mennek a saját márkás termékek.

Nekem szerencsém van, mert max annyiban érint, hogy nem megyünk idén pl nyaralni, vagy kevesebb kaját rendelünk. A boltokban az árakat nem kell fillérre néznem. De azért nyilván van egy lélektani határ, amit bár kifizethetnék, de nem fogok. Én pl üdítőből az ice teát szeretem, eddig Liptont, FuzeTea-t vettem. Most már 600 felett van egy nagy flakon. Veszek inkább Xixot (ahova járok nincs saját márka ice teából). Picit szarabb, de ez csak háromszáz valamennyi. Nyilván nem létszükséglet, meg valóban vizet inni a legjobb. Szóval ezt nem panaszképp, csak tényközlésképp írtam. Ugyenez pl felvágott fornton, eddig szalámit ettem, most kolbászt veszek. Nekem oké, szeretem mindkettőt amúgy, és ennyiért akkor már nem fogom megvenni a Pick téliszalámit, bármilyen isteni finom is.

Szóval szerintem akinek (még) van pénze, az is azért jobban megnézi mire költ. Aki pedig már bajban van, az el nem tudom képzelni mit fog csinálni télen. Sajnálom ezt az országot nagyon.

2022. szept. 11. 16:54
 14/19 anonim ***** válasza:
65%

#4:

A '90-es évek első felében láttam utoljára üveges Coca-Colát.

De ez legyen a legnagyobb problémátok, hogy nem tudtok színes cukros szarokat szlopálni.

2022. szept. 11. 17:00
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

#13 Vagyok, ami még eszembe jutott, hogy szerintem mindenki fokozatosan fog leadni az igényeiből.

Az előbbi ice teás példámból kiindulva: Eddig vettem a Liptont, most veszem az olcsóbb Xixot. Ha még drágább lesz minden, akkor majd megemberelem magam, nem leszek lusta, és előző este főzök meg előhűtök magamnak házi teát, hogy legyen mit innom melóban (nem szeretem itt a csapvíz ízét). Ha meg már minden kötél szakad, akkor fintorogva megiszom a rossz ízű csapvizet.

Szóval minden réteget érint szerintem, csak nem mindegy kit hogyan. Aki eddig költött "felesleges" dolgokra, annak lesz mit elhagynia, és túl tud élni, csak egy alacsonyabb életszínvonalon (most hagyjuk hogy az üdítő ebben mennyire releváns, csak egy példa volt). De aki már eddig is minden fillért nézett, az már nem tud hova spórloni. Mert már eddig is saját márkásat vett mindenből. Velük nem tudom mi lesz.

2022. szept. 11. 17:07
 16/19 anonim ***** válasza:
57%

Debreceni vagyok, itt nincs csóróság.

Múltkor voltam a fórumban (ez itt egy két szintes bevásárlóközpont, plusz garázs, meg tetőtéren is vannak azt hiszem edzőterem vagy mi, nem járok gyakran)

Kedden délelőtt 11-kor fullon volt. És nem a digihez, telekomhoz álltak sorban ügyet intézni, hanem andalogtak, 10-15 darab papírszatyrok voltak az emberek kezében.

A ruhaüzletekben kígyóztak a sorok.

2022. szept. 11. 17:31
 17/19 anonim ***** válasza:
12%
Először még csak a hiánygazdaság jelenik meg.
2022. szept. 11. 17:53
 18/19 Kroms ***** válasza:
81%
Nem csak az országban, az egész világon. Más kérdés, hogy van, ahol valamivel jobb a helyzet, meg olyan is, ahol rosszabb. Amíg mindenki csak fiát-valutákat használ, addig viszont mind a központi bankrendszer rabszolgái leszünk és úgy szegényítenek el infláció által, ahogy akarnak.
2022. szept. 11. 18:25
 19/19 anonim ***** válasza:
83%

Púpon vannak az emberek....

Mióta megy a rinya én azóta is csak azt látom, a nyugdíjasokon kívül! hogy mindenkinek fullon a kocsija.

Meg a másik kocsija is.... szal nem drága se a kenyér, se az üzemanyag. Se az autó! Autó??? Tragacsokkal senki sem jár. Mindnekinek pöpec kocsira telik... na ilyenkor miújság van?

Persze. Biztos rossz ezeknek is azt látni hogy nem 40 hanem 90 forint a tojás, de ippen tesznek rá magasról! VAN MIBŐL MEGVENNI. Tele vannak az emberek, a többi csak rizsa!

2022. szept. 11. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!