Ha van "Vesztes férfi", akkor "Vesztes nő" miért nincs?
Figyelt kérdés
Ha belegondolunk akkor a vesztes szót kizárólag férfiakkal kapcsolatban használják az emberek, hiába vannak mondjuk alkoholista, hajléktalan stb. nők, velük kapcsolatban sosem hozzuk összefüggésbe a vesztes jelzőt.
Míg egy férfinál már akár az is elég, hogy minimálbért kereső, szobát bérlő betanított munkás és már ki is érdemelte a vesztes jelzőt.
Olyat hogy "Na ez egy örök vesztes" csak férfiakra mondunk, nőkre soha.
Szerintetek ennek mi az oka?
2021. jan. 11. 15:26
1/7 anonim válasza:
Nem hallottam/tudtam hogy csak férfiakra hasznàlták volna.
2/7 anonim válasza:
Van, csak te épp nem találkoztál a kifejezéssel.
3/7 anonim válasza:
Akkor visszakérdezek. Hogyhogy férfiakra soha nem mondják hogy aranyásó, miközben köztük is vannak olyanok akik azért szednek fel egy előnytelen külsejű pénzes nőt hogy anyagi javakhoz jussanak általa?
4/7 anonim válasza:
#3-as Aranyásó férfi változatai: Selyemfiú, kitartott férfi ,dzsigoló
5/7 anonim válasza:
4: és utoljára mikor használta ezeket bárki?
6/7 anonim válasza:
Nem tudom mikor használta ezeket bárki mert engem nem érint. De a aranyásóra van 3db férfi változat, a "vesztes férfinek" pedig nincs "Vesztes nő" változata.
7/7 anonim válasza:
A köztudatba még mindig bele van ivódva a sztereotípia, hogy a férfi a családfenntartó, neki kell biztosítania a lakást, pénzt, neki kell megteremtenie az egzisztenciát. Szerintem ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!