Egy kis segítségre lenne kérdésem 18 évesen sokak unszolására kiadtam a lakásom amit megörököltem vagyis csak egy szobát mert lakótársat kerestem anyagi okokból . Találtam egy 25 éves lányt aki a Tescóban dolgozik, és igazából amikor beköltözött..?
Általánosságban értettem a birtokháborítást, egy bérelt szoba esetén lehet, hogy nem áll meg. Mondjuk én nem kockáztatnám meg, mert ha a szerződésben az van írva, hogy a szoba az övé, és nem közös, akkor ugye semmi keresnivalód nincs ott.
Továbbá még ha el is engedjük a birtokháborítást, az önbíráskodás önmagában is bűncselekmény, tehát már csak ezért sem éri meg keménykedni.
"Lehetsz tökös, de ez, mint említettem is, birtokháborítás és önbíráskodás, mindkettő bűncselekmény. Nem kell ahhoz pénz, hogy beszopasson, besétál a rendőrségre, és tesz egy feljelentést ellened."
Nem érted a lényeget?
Rohangálhat akárhova a bérlő, hosszú tortúra után jut csak célhoz. Addig viszont nincs hol lehajtania a fejét, pénze nem lesz a tortúrára, aztán belátja, jobb ha lelép magától.
Voltam hasonló szituban, vettem egy lakást, amiből nem akartak kiköltözni. Én is jártam a rendőrségen, önkormányzatnál stb. tájékozódni, hogy minek mi a módja, kinek milyen jogai vannak hasonló esetben, mit tehetnék az érdekemben. Ott világosodtam meg, hogy a hivatalos út az minden, csak nem megoldás. Az információk fényében hoztam meg azt a döntést, hogy "önbíráskodás" lesz belőle.
Elvitettem egy őrzött raktárba a cuccaikat, zárat cseréltem. Csak akkor kapták vissza, amikor kifizették a raktározás díját. Hiába üvöltözte az állítólagos jogait, konkrétan lesz@rtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!