Egy kis segítségre lenne kérdésem 18 évesen sokak unszolására kiadtam a lakásom amit megörököltem vagyis csak egy szobát mert lakótársat kerestem anyagi okokból . Találtam egy 25 éves lányt aki a Tescóban dolgozik, és igazából amikor beköltözött..?
Akkor ez szerencsére megoldódott, de csak a teljesség kedvéért, íme a válasz a két feltett kérdésedre:
"Ha bíróságra megyek a szerződést aláírt 2 tanút is beidézik?"
Szinte soha. A két tanú által aláírt papírnak az a jelentősége, hogy a bíróság automatikusan elfogadja, hogy a papírt azok írták alá, akik a papíron vannak. Ha valaki ezt vitatja, akkor neki kell bebizonyítania, hogy ő nem írta alá a papírt, és a két tanú hazudott / tévedett. Ezt megugrani (nagyon furcsa szélsőértékektől eltekintve) nagyjából lehetetlen.
"Mi történik ha egyszerűen megfogom és kirakom a cuccait a ház elé a két hónap letelte után ?"
Ez nagyon nem jó ötlet. A jog az ott lakót (azaz a bérlőt) védi, tehát ugyanúgy nem mehetsz oda, ahogy nem mászkálhatsz be a szomszéd házába sem. A cuccait sem pakolhatod át, egyszerűen azért, mert azok nem a te cuccaid. Ha ilyet csinálsz, abból igen nagy probléma is lehet (ez gyk. birtokháborítás, ill. önbíráskodás).
Nem beszélve arról, hogy ha ezek után kitalálja a kedves bérlő, hogy miután te kipakoltál, nem talál három arany karkötőt, akkor még azzal is lehet vitatkozgatni, hogy egyáltalán léteztek-e azok a karkötők.
Legközelebb, mielőtt kiadod a bármidet, beszélj egy ügyvéddel. Inkább égess el rá néhány tízezer forintot, de egy ügyvéd meg fogja tudni mondani, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy ne legyél szopóágon, ha valami probléma történik. Sok minden felesleges óvatosságnak tűnhet, amit mond, de mostanra talán rájöttél, hogy nem lehet elég óvatos az ember.
Érdekel, hogy mi lett a vége. Majd írd meg.
Egyébként én vagyok annyira tökös, hogy az ilyet cuccával együtt kiteszem a lakásból. A kauciót pedig csak akkor kapja vissza, ha aláírja a papírt, hogy X. Y. nappal felmondott bérleti szerződésből eredően visszatérési szándék nélkül elhagyta az ingatlant. Amint rajta van a kézjegye, már fizetem is ki neki a kauciót, aminek a hiánytalan átvételét szintén aláíratom vele.
Ha ez neki nem tetszik, akkor járja végig a jogi tortúrát ő a saját költségére. Láthatóan pénze nem lenne rá, tehát ez kizárva.
Amilyen az "Adj Isten, olyan a fogadj Isten!"
"Egyébként én vagyok annyira tökös, hogy az ilyet cuccával együtt kiteszem a lakásból. (...) Ha ez neki nem tetszik, akkor járja végig a jogi tortúrát ő a saját költségére."
Lehetsz tökös, de ez, mint említettem is, birtokháborítás és önbíráskodás, mindkettő bűncselekmény. Nem kell ahhoz pénz, hogy beszopasson, besétál a rendőrségre, és tesz egy feljelentést ellened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!