Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valaki nem tanul 25 éves...

Ha valaki nem tanul 25 éves koráig és áldozza föl a gyerek/felnőttkorát hogy informatikus legyen akkor csak egy bérrabszolga lehet egy életen át, míg Nyugaton minden munkás anyagi jólétben él?

Figyelt kérdés
2017. márc. 24. 23:48
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Igen.
2017. márc. 24. 23:54
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Ezt a hülyeséget meg honnan szedted?
2017. márc. 24. 23:58
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha van agyad ahhoz, hogy tanulj akkor nem áldozat a gyerekkor + a fiatal felnőttkor. De miért lovagolsz állandóan az informatikusokon (?) egyszer látnám már, hogy a gépész, vegyészmérnökkel példálózol vagy a sebészekkel.
2017. márc. 25. 00:03
 4/21 A kérdező kommentje:

Szerinted az normális hogy 25 éves koráig tanuljon valaki hogy meg tudjon élni 50 nm en ???? családot alapítani így se lehet. hogyan szedsz össze miliókat lakásra infósként akár, ha közben albérletbe vagy?

onnan talán, hogy a minimálbér 2× ese egy átlag albérlet magyarországon.

2017. márc. 25. 00:05
 5/21 anonim ***** válasza:
84%
Most akkor mi a kérdésed, csak mert nagyon összekutyultad itt a dolgokat ? Ki írtad, hogy informatikusnak kell lenni, hogy élni tudj, most meg azt válaszolod, hogy azért tanul valaki informatikusnak 25 éves koráig, hogy 50 nm-en se tudjon élni, vagy mi van ? xD
2017. márc. 25. 00:10
 6/21 A kérdező kommentje:

Diszleksziás vagy? 50nm en tudjon megélni azt írtam. Azért is ki kell csengetni 150E+ rezsit ha nem a hős utcába vágysz..

Az a kérdésem, hogy aki max egy érettségiig jutott el az hogyan éljen meg magyarországon, ha nem kíván bűnözni és mást kifosztani, és 12 órázni sincs kedve...

2017. márc. 25. 00:13
 7/21 anonim ***** válasza:
89%

"családot alapítani így se lehet. hogyan szedsz össze miliókat lakásra infósként akár, ha közben albérletbe vagy? "

Balázs! Mielőtt f..ságot írsz, olvasd már vissza magadat. Mi a te bajod amikor saját lakásba élsz Osztrákországba?

2017. márc. 25. 00:19
 8/21 A kérdező kommentje:
Én csak szeretnék Azszriában élni. És képzeld nincs egyedül Balázs, aki józanul látja a problémákat...
2017. márc. 25. 00:21
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi a probléma? Hogy egy betanított munkás nem keres annyit mint egy senior szoftverfejlesztő? Még jó, hogy nem. Hogyha ugyanannyit keresnének ki tanulna szoftverfejlesztőnek? (Pedig ezt a munkakört is el kell látni, különben nagyon nagy káosz lenne a mai technológiában) Hová tartana a társadalom?

Miért mindig az informatika? Lehetnél változatosabb, másban is van pénz.

A kérdésedre válaszolva egy bsc 3,5 év, ennyit szerintem megér egy diploma, mert ezután ezzel fogsz dolgozni nyugdíjas korodig. Ugyanez van eg OKJ-vel, átlagban két éves, és ezután szintén 40 évig ebben fogsz dolgozni. A döntés a tied. Lehet mindkettőt is csinálni, de a kérdésből ítélve egyet sem akarsz.

Mondd, jó érzés lenne számodra 40 évig minden nap ugyanazt az egyszerű munkát csinálni (amit mindenki meg tud csinálni, még ha sokat is keresnél vele)? Eközben nem éreznéd, hogy te többre vagy képes? Nem vágynál arra, hogy sikeres legyél? Hogy valami olyat tudj csinálni amit mások értékelnek és ha nem értenek hozzá te elmondd hogyan kell csinálni? Volt már sikerélményed az életben? Vagy bemennél a gyárba és 3 mozdulatos munkát végeznél minden nap 8-12 órában?

Nem a gyárral van a probléma lehet ott dolgozni, de nem gondolom, hogy szakképzettlenségre kellene építeni az életed. Tehát kellenek jövőbeli célok. Ha nem sikerült 25 éves korodig felismerni, még mindig van lehetőség továbbtanulni. A gondolkodásodon kellene változtatni, ami nem megy egyik percről a másikra, idő kell hozzá. A gyári monoton munka tökéletes arra, hogy 100x is árgondold az életed. Az érettségi pedig nem szakma. Ha gyárban végzel szakmunkát az egész más.

Nyugatom a szakképzett szakemberek élhetnek jól. Nem az érettségizettek. A szakképzettleneknek ott is csak annyi pénzt kapnak ami a létfenntartáshoz, átlagos élethez kell. Valamivel talán jobb, mint itthon, de meggazdagodni abból nem fogsz.

Nincs ilyen, hogy bérrabszolga, azt a munkát vállalod el amit akarsz, amire alkalmas vagy. Nem kötelez senki. Ha nem vállalsz munkát, mert "az olyan bérrabszolga stílus" akkor mehetsz az erdőbe is gyűjtögetni. A te döntésed.

Az, hogy tanulsz nem jelenti azt hogy feláldozod a gyermekkorod, mellette lehet 1000 mást csinálni. De ha nem tanulnál akkor mit csinálnál? Ülnél egéaz nap a gép előtt és boldogítanád a GYIK-et, hogy milyen alacsonyak a munkás fizuk? Vagy a gyárban gondolkoznál, milyen jó lenne ha ezen három műveleten kívül egyéb képességeimet is kamatoztathatnám? Az utóbbi a jobb.

Összegezve: a gondolkodásmódodon kellene változtatnod, mert a kérdés "egy kicsit" hibás.

2017. márc. 25. 01:27
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

1.- Nyugaton sem él minden munkás anyagi jólétben

2.- nem muszáj bérrabszolgának lenni - elég egy jó ötlet és máris meggazdagodhatsz (Bill Gates)

3. - igen, vannak nyugati országok, ahol jobban élnek, és van ennél sokkal-sokkal több ország,ahol nálunk lényegesen rosszabbul élnek, sőt, éhen halnak.

" a gondolkodásmódodon kellene változtatnod, mert a kérdés "egy kicsit" hibás."

Így van, mert :

4. - nyugaton nincs annyi lakástulajdonos, mint nálunk

5. - nem tűnt még fel, hogy nyugaton a nagy multi cégek mind kiszervezik a munkát a keleti, kevésbé magas fizetésű országokba? Vajon miért nem náluk van az autó alkatrész gyártás, összeszerelés?

6.- Végezetül a legfontosabb: TETTÉL MÁR VALAMIT AZÉRT, hogy jobb legyen Neked? mert tudod én is sokáig éltem úgy, hogy másokat hibáztattam és vártam a sült galambot, de csak nem repült a számba - aztán rájöttem, hogy NEKEM kell tennem a jólétemért.

2017. márc. 25. 06:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!