A családom rossz állapotban van, mit tegyek?
A családom elég rossz állapotban van, szeretnék ez ellen tenni. Apukám lesérült, sajnos nem tud dolgozni már 5 hónapja, anyukám pedig az kis testvérem miatt nem tud munkát vállalni.
Eléggé hátrányos helyzetben vagyunk, sokszor van olyan, hogy nincs mit ennünk, ha van is, elég kevés.
Gondolkoztam azon, hogy én mennék el dolgozni, de mivel itt az érettségi a nyakamon, eléggé sok problémám gyűlt össze nekem is, és nem is nagyon van erőm, ezért kicsit necces. Kerestem internetes munkákat, de egyik sem tűnik túl hitelesnek, ezért inkább hagytam. Viszont olvastam azt, hogy lehet barkácsolással, és minden egyéb kreatív ötlettel pénzt keresni, ha vannak rá vevők, de sajnos kevés eszközünk van ezekre a módszerekre.
A barátnőm említette, hogy tud hozni majd párnához alapanyagokat, ezért gondoltam, hogy ebből is lehetne némi kis pénzt szerezni. Ők sincsenek a legjobb helyzetben.
Hogy tudnék segíteni a családomon, milyen módszerekkel lehet egyszerűen és gyorsan pénzt szerezni, akár egy keveset?
Nagyon megköszönném a segítséget!
Szia, be kell menni az önkormányzathoz és a családsegítő központba, mind a 2 helyről lehet igényelni támogatást.
Ingyenes étkezést az iskolában lehet kérni, kérdezd meg az osztályfőnöködet, milyen támogatást igényelhetsz az iskolán keresztül!
De azért durva, hogy Te foglalkozol ezzel és nem a szüleid! Egy kisbaba gondozása nem egész napos feladat, mellette lehetne heti 4-5 órát foglalkozni azzal, hogy utánajár anyukád ezeknek a támogatásoknak! A neten is fenn van minden erről.
Mennyi idős a baba?
Hányan vagytok testvérek?
Apukádnak milyen sérülése van, hogy se netezni, se hivatalba menni nem tudott 5 hónapon át, hogy támogatásokat szerezzen?
Volt munkahelye a sérülés előtt? Munkahelyi sérülés volt?
Mert akkor kártérítés is jár neki a táppénz mellé.
Mennyi idős a tesó?
Milyen apud sérülése?
Megoldás lehet, ha apád marad otthon gyed-en, anyád pedig dolgozik. Mindenesetre sokkal jobb, mint éhezni, vagy nézni, ahogy te elb.od az érettségid. Ezt a fél évet húzzátok ki, tanulj keményen, aztán nyáron menj dolgozni.
"milyen módszerekkel lehet egyszerűen és gyorsan pénzt szerezni, akár egy keveset?"
El kell menni dolgozni. De hát te nem tudsz, mert "nem is nagyon van erőm". Lerí az irományodról, hogy kéregetni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!