Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezzel a befektetéssel nagy...

Ezzel a befektetéssel nagy hibát követtem el?

Figyelt kérdés
Angliában élő/dolgozó magyar vagyok és magyar állampapírba szoktam befektetni a pénzem (már 10 milliót) mivel olyan jól kamatozik. Na de évek után csak most kapcsoltam, hogy vajon a különböző árfolyami váltakozások miatt nem-e veszíti el a fontom így az értékét, még a kamatokkal együtt is?

2022. aug. 22. 03:21
1 2
 11/12 anonim válasza:

#9 vagyok. Igen, járhattál volna jobban is, de ne úgy nézd. Az egyik állampapír ennyit hozott, a másik kevesebbet. A fizudon, amit benntartottál Fontban, meg még többet nyertél.

Viszont én már nem váltanám vissza a MÁP+ot Fontba, hanem abból is PMÁP, és valamennyit hagynék hogy legyen miből költeni amikor jövök haza látogatóba. De nem biztos, hogy ez a jó döntés, és azt is megértem, hogy a valutában jobban bízol, csak én úgy lennék vele, hogy jön onnan továbbra is a pénz, lesz elég Fontod. Vagy ha már váltok akkor Euro.

De ezeket neked kell eldöntened, mégiscsak te kerested azt a pénzt :)

2022. aug. 24. 00:17
 12/12 anonim ***** válasza:

10:

Nem az a baj, hogy nincs szerencséd, hanem nem olvasol utána a dolgoknak és tudás nélkül fektetsz be.

Magyarországon élőknek jó az állampapír, mert könnyen hozzáférhető és jobb befektetésben tartani a pénzt némi infláció kompenzálásért. Jobb mint a bankban tartani hogy lassan értéket veszítse.

Állampapíron csődközeli helyzetben lehetséges jelentősen nyerni, ilyenkor viszont a kockázat is nagyobb.

Kriptot elég lutrinak tartom, hiszen hogyan hoz profitot? Árfolyama attól függ mennyien használják, ilyen erővel bármilyen valós valutába is átválthatod a pénzed és szurkolsz, hogy lenyomja a többit, kb ugyanott leszel, csak jelenleg kripto a trendi.

Mielőtt tőzsdén befektetsz azt javaslom olvass utána dolgoknak, hiszen ahogy látod, lehet rajta bukni. Kezdetnek ott van Graham: Intelligens befektető könyve, illetve sok más hasznos könyv vagy youtube csatorna. Hogyha erre nem vagy hajlandó, akkor tényleg csak a szerencsén múlik nyersz vagy veszítesz.

2022. aug. 28. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!