Ha minden hónapban szeretnék 10 000Ft-ot befektetni, azt mibe érdemes?
Tudom, hogy ez nem sok, valaki biztos hülyeségnek tartja, de nekem ennyim van, amit minden hónapban be tudok fektetni. Lehet, hogy egy év múlva havi 20 000-m lesz, később meg több, de most ez is jobb, mint a semmi. Fiatal vagyok, az is lehetőség, hogy 50 év múlva veszem ki a pénzt, és ebből fogok akkor élni, nem tudom. Mivel ez nem sok pénz, ezért olyan kéne, ami nem nagy kockázatos, és nem valószínű, hogy a közeljövőben becsődöl. Mindenki a Magyar Állampapírt javasolja, viszont én abban nem vagyok biztos. Ha 10 év múlva jön egy háború(nem azt mondom, hogy jön, de bármi lehetséges, akár 1 év múlva is jöhet, inkább a legrosszabbal számolnék), akkor az állampapírnak is valószínűleg annyi, nem? Vagy ez hogy működik.
Köszönöm szépen előre is az értelmes válaszokat!
Nincs biztos befektetés. Kis pénzre még annyira se. Nagy pénzt legalább többféle tudsz osztani.
Havi 10ezer forintot is jobb félretenni, mint a semmit, de majdnem mindegy, hogy mit csinálsz vele.
Váltsd át simán euróra/dollárra és tartsd a fiókodban, vagy vegyél belőle állampapírt. Amelyikkel jobban alszol. De enél jobban nem szabad ezt bonyolítani, amíg nincs meg az első millió.
Magánnyugdíjpénztárba raknám 30% állami támogatást kapsz rá az éves befizetés után. Én eddig kb 600 ezer forintot fizettem be, most kb 1,1 millió a megtakarításom.
Én mindig azt szoktam mondani: ha az állampapírnak annyi, akkor nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy elúszott a megtakarításod, hanem, hogy mit fogsz holnap enni.
Szerintem ez olyan kis összeg, hogy önmagadba érdemes befektetni. Menj el olyan oktatásra, tanfolyamra, ami után több pénzt kereshetsz.
Nyugdíj célú megtakarítást nem ajánlok, mert nem hiszem, hogy 50 év múlva akarsz hozzáférni a pénzhez. Bármilyen bankba teszed, a számlavezetési és tranzakció díjak magasak ahhoz, hogy megérje és szerintem képzettséged sincs meg meg hozzá (tőzsde). Államkincstárnál állampapír opció lehet, mert ott legalább 0 a számlavezetési díj, persze ez se kockázatmentes, ráadásul csak részben állja az inflációt.
Biztos befektetés egyébként nincs, csak alacsony kockázatú.
Hát ez nem sok. 1 év alatt 120.000Ft, 10 év alatt 1.200.000Ft, 50 év alatt 6 millió...
Az a baj, hogy kicsi a tőke. Így hiába találsz valami jó hozamú befektetést, nem fog sokat hozni. Én egyszerűen beraknám a bankba. 11,85% kamatot kapok, amiből még lejön az adó. Egy év alatt kapsz kb. 12.000Ft-ot. Ami nem sok, de a semminél több. Állampapírban nekem sem volt soha bizodalmam.
Esetleg még befektetési aranyat is vehetsz. Meggazdagodni nem fogsz belől, de az inflációt állja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!