Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Könyv mint befektetés? Van...

Könyv mint befektetés? Van értelme?

Figyelt kérdés

Szégyen vagy sem, a Barátok közt azon epizódjáról jutott eszembe a kérdés, amikor kiderül, hogy Novák Laci egy rakás ócska, megsárgult könyvet örökölt Berényi Zolitól.

Később azonban rájönnek, hogy rendkívül értékes gyűjteményről van szó, amely több százezer forintot ér.

Van valakinek gyakorlati tapasztalata a témában? Bármi érdekel.

2022. aug. 10. 12:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem igazán.
2022. aug. 10. 12:21
 2/15 anonim ***** válasza:
Nincs
2022. aug. 10. 12:37
 3/15 anonim ***** válasza:
Nincs
2022. aug. 10. 12:40
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Értelmetlen. A te életedben semmit nem fognak érni. Ki lehet fogni olyan könyveket, mint pl. a Harry Potter sorozat első kiadása, ami csak pár száz példányban került nyomdába, és azoknak most csillagászati árai vannak. De ez vagy bejön, vagy nem, de inkább nem. Ja, és nyilván nem a magyar nyelvű könyveket jelenti.
2022. aug. 10. 12:48
 5/15 A kérdező kommentje:

#4 Köszönöm a kimerítő választ! Persze, én sem Danielle Steel legújabb romantikus regényére gondoltam.

És mi a helyzet pl. azokkal a könyvekkel, amiket itt százezer forint felett árvereztek el:

[link]

Ezeknél reális, hogy évtizedes távlaton belül legalább az értéküket tartják?

2022. aug. 10. 13:36
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Ez kicsit olyan, mint a műalkotások. Ha nem értesz hozzá, akkor egyszerűen át fognak ejteni. Nem árt, ha irodalmár/történész/könyvtáros/levéltáros képesítésed/múltad van, vagy legalább évek óta ez a hobbid. Enélkül nem javaslom, hogy ilyesmibe belevágj.
2022. aug. 10. 13:41
 7/15 anonim ***** válasza:
96%

A legfiatalabb könyv ami több tízezrekért ment itt el minimum 40 éves.

40 év alatt 10-100ezer Ft-os hozamot produkálni, az nem befektetés hanem vicc kategória.

2022. aug. 10. 13:44
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez műtárgy kategória. Őszintén szólva a könyv nem nagy biznisz, én csak olyanokat vettem, ami mint könyv is érdekes és kellett volna. Inkább arra van nekem, hogy tartsa az értékét, főleg ha teli árban veszed. Az, hogy 500 ft-ért kifogj több százezret érő könyvet gyakorlatilag esélytelen, mert az antikváriumok mindent megvesznek.
2022. aug. 10. 18:25
 9/15 anonim ***** válasza:
17%
Legot érdemes venni, majd mikor kifutott, jóval többért eladni.
2022. aug. 13. 15:48
 10/15 anonim ***** válasza:
88%

Néztem 1989-es vintage lego set 909 darabos. 88ezerért hirdetik ebayen. Egy mai 1000 darabos set meg mondjuk kerül 60ezerbe. Persze nyilván vond le a beszerzési árat, úgy hogy 30 év alatt csak állt és romlott a pénzed benne. Hát ez aztán minden csak nem jó befektetés...

Persze ha ki nem fogtál valami extra ritka értékes setet, amiért csilliókat fizetne valami gyüjtő. De ez ugyan olyan mint a könyv, ha nem értesz hozzá, betyárélet, hogy nem fogsz egy ilyenbe belenyúlni.

2022. aug. 13. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!