Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Részvénykereskedéssel jó...

Részvénykereskedéssel jó zsebpénzt lehetne keresni?

Figyelt kérdés
Ha pl. van felesleges 100-150 ezer forintnyi összegem, amit szeretnék kicsit kamatoztatni, megérné részvényeket vásáropni, amikor lent van az árfolyam? Pl. Apple részvény, vagy akár itthon OTP részvény, Zwack stb? Pl ilyen 20-30%-nyi mozgásokkal is 20-30-40 ezreket néha be tudnék szedni így, ahogy elnézem az árfolyammozgást. Gondolom egy részvényvásárlásnál és tőzsdézésnél nem kell annyi mimdenhez érteni, mint kriptozásnál. Megveszem alacsonyan, követem az árfolyamot, aztán ha emelkedik stabilan 20-30%-okat, akkor eladom. Így egy kis betevő megvan, nem jól gondolom?

2022. aug. 12. 15:04
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
100%

Javasolnám, hogy először tanulj némi technikai elemzést, nem túlbonyolítva, csak az esszenciális infót, pl. támasz és ellenállási szintek felismerése. Sokan nem tartják fontosnak, én tapasztalatból elárulom, hogy ezzel a kezdőtudással már könnyebben meg tudsz különböztetni egy "még" zuhanó árfolyamot egy zuhanófázisban lévő, de már kifáradóban lévőtől. Ennek függvényében kitanulod a rizikómenedzsmentet és meghatározod hogy mennyit vagy hajlandó kockáztatni.

Aztán: én személy szerint diverzifikálok, több - leginkább midcap - részvényt veszek, ezzel nem vagyok röghöz kötve és ha egy trade-m vérzik, benne van a pakliban hogy egy másik meg épp jól áll, ezzel kinullázva a veszteséget, pluszban nem megyek tönkre pszichésen. A másik dolog, hogy érdemes vegyes piacokon részvényt venni, pl. a portfoliód negyede NYSE bejegyzett részvényeket tartalmaz, másik negyede európai piacokat tesz ki, a maradék meg pl. ázsiai, legfőbbképp japán cégeket tartalmaz.

Az hogy egy cég csődbe megy, az nem mindennapos, ennél jóval gyakoribbak a céges eredményjelentések (earnings report) okozta gap-ek, avagy hézagok, lsd. facebook februári negatív jelentése, brutális esés volt, azóta is lábadozik, szóval nem érdemes az ilyen események előtt és után közvetlen beszállni.

u.i.: ha több infót szeretnél túladott részvényekről, menj fel a finwiz.com-ra, onnan szoktam csemegézni.

2022. aug. 29. 02:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!