Részvénykereskedéssel jó zsebpénzt lehetne keresni?
Javasolnám, hogy először tanulj némi technikai elemzést, nem túlbonyolítva, csak az esszenciális infót, pl. támasz és ellenállási szintek felismerése. Sokan nem tartják fontosnak, én tapasztalatból elárulom, hogy ezzel a kezdőtudással már könnyebben meg tudsz különböztetni egy "még" zuhanó árfolyamot egy zuhanófázisban lévő, de már kifáradóban lévőtől. Ennek függvényében kitanulod a rizikómenedzsmentet és meghatározod hogy mennyit vagy hajlandó kockáztatni.
Aztán: én személy szerint diverzifikálok, több - leginkább midcap - részvényt veszek, ezzel nem vagyok röghöz kötve és ha egy trade-m vérzik, benne van a pakliban hogy egy másik meg épp jól áll, ezzel kinullázva a veszteséget, pluszban nem megyek tönkre pszichésen. A másik dolog, hogy érdemes vegyes piacokon részvényt venni, pl. a portfoliód negyede NYSE bejegyzett részvényeket tartalmaz, másik negyede európai piacokat tesz ki, a maradék meg pl. ázsiai, legfőbbképp japán cégeket tartalmaz.
Az hogy egy cég csődbe megy, az nem mindennapos, ennél jóval gyakoribbak a céges eredményjelentések (earnings report) okozta gap-ek, avagy hézagok, lsd. facebook februári negatív jelentése, brutális esés volt, azóta is lábadozik, szóval nem érdemes az ilyen események előtt és után közvetlen beszállni.
u.i.: ha több infót szeretnél túladott részvényekről, menj fel a finwiz.com-ra, onnan szoktam csemegézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!