Részvénykereskedéssel jó zsebpénzt lehetne keresni?
Tőzsdén a kereskedők 70%-a veszteséges, így ezt a formát nem ajánlom, főleg ha nincs előképzettséged.
"Megveszem alacsonyan, követem az árfolyamot, aztán ha emelkedik stabilan 20-30%-okat, akkor eladom"
Ez sajnos nem ilyen egyszerű, hiszen ha utána számolsz, magyarországi bankoknál van számlavezetési díj, tranzakció díj, adókötelességed, osztalékot pedig néhány bank további költséggel bünteti. Revolut opció lehet ilyen "játékra" (jelenleg alacsonyabbak a költségek), de ha nincs rendszeres megtakarításod szerintem nem érdemes.
Hogyha csak 100-150k pénzed van, inkább költsd magadra, keress olyan képzést, amelynek köszönhetően jobb fizetésed lesz és többet tudsz megtakarítani.
1-es vagyok, nem értem min triggerelődtél, ez a válasz a kérdésedre. Valóban ilyen egyszerű mint a raklap, ahogy leírtad, nyereségesnek kell lenni nem úgy mint a sok hülye, aki veszteséges.
Végre valaki felismerte ezt a törvényszerűséget, a többiek meg maradjanak csak állampapír incelek, vagy lúzer tőzsdepánik vesztesek.
2. Ilyen is létezik, hogy egy részvény lemegy nullára vagy az közelébe. Olyankor, amikor a cég csődbe megy. És szoktak cégek csődbe menni.
Sőt olyan is van, hogy egy cégnek már nem megy olyan jól, mint korábban és ezért bezuhan az árfolyama és lent is marad. És majd csak 20 év múlva megy oda vissza, ahol korábban volt. Erre is millió példa van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!