Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Részvénykereskedéssel jó...

Részvénykereskedéssel jó zsebpénzt lehetne keresni?

Figyelt kérdés
Ha pl. van felesleges 100-150 ezer forintnyi összegem, amit szeretnék kicsit kamatoztatni, megérné részvényeket vásáropni, amikor lent van az árfolyam? Pl. Apple részvény, vagy akár itthon OTP részvény, Zwack stb? Pl ilyen 20-30%-nyi mozgásokkal is 20-30-40 ezreket néha be tudnék szedni így, ahogy elnézem az árfolyammozgást. Gondolom egy részvényvásárlásnál és tőzsdézésnél nem kell annyi mimdenhez érteni, mint kriptozásnál. Megveszem alacsonyan, követem az árfolyamot, aztán ha emelkedik stabilan 20-30%-okat, akkor eladom. Így egy kis betevő megvan, nem jól gondolom?

2022. aug. 12. 15:04
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

#9 bocsi, azt hittem kötözködésből írod, mert sok kérdésnél az ilyen jellegű válaszok ezt jelentik, azt hittem te is úgy érted, hogy csináljam, ha annyira okosnak hiszem magam. 🤣

"Te mint Kis Jóska nem kereskedhetsz sehol. Kell keresned egy olyan céget akinek van jogosultsága a tőzsdén kereskeni és csak rajta keresztül üzletelhetsz."

Nyilván a technikai részével tisztában vagyok, erre van a Revoluteg ezer más fintech cég és egyéb hely. 2022-t írunk. 🤡

"Hogyha csak 100-150k pénzed van, inkább költsd magadra, keress olyan képzést, amelynek köszönhetően jobb fizetésed lesz és többet tudsz megtakarítani."

Neked sem erősséged a szövegértés úgy látom. Nem, nem 100-150k pénzem van csak. Ennyi amit rászánok elsőkörben. Tudnék 500k-t is rászánni, csak annyit már tényleg nem kockáztanék, mondjuk egy Apple részvénynél pl. nemtom mi a kockázat.

"Ilyen is létezik, hogy egy részvény lemegy nullára vagy az közelébe. Olyankor, amikor a cég csődbe megy."

Persze, egy noname cég, nem egy Apple, egy Microsoft vagy bármilyen nagy cég.

"Sőt olyan is van, hogy egy cégnek már nem megy olyan jól, mint korábban és ezért bezuhan az árfolyama és lent is marad. És majd csak 20 év múlva megy oda vissza, ahol korábban volt. Erre is millió példa van."

Sőt, olyan is van, hogy egy Apple részvény július eleje óta 30%-ot növekedett pl egy hónap alatt és még talán emelkedőben van most is.

2022. aug. 12. 18:05
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Hány éves vagy? Láttál már igazi tőzsdei zuhanást élőben? (Igaz én se vagyok túl idős, 28 éves, de 21 évesen kezdtem tőzsdézni és közben közgazdasági egyetemet is végeztem.)

Végzettségtől függetlenül hány ezer órát olvastál eddig közgazdaságtanról, a gazdaság működéséről, pénzügyekről, a vállalatok működéséről? Vagy csak meghülyített a látszólag gyorsnak és könnyűnek tűnő pénzszerzési lehetőség?

2022. aug. 12. 18:37
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

"Nyilván a technikai részével tisztában vagyok, erre van a Revoluteg ezer más fintech cég és egyéb hely. 2022-t írunk."0

OK, ne haragudj! Nem tudtam, hogy ennyire képben van. Az emberek nagy többsége azt gondolja bemegy a tőzsdére és vegy egy marék részvényt. 🤷‍♂️

Csak arra kérlek hogy ha bejön az élet, akkor gondolj rám és adj egy kis alamizsnát, buszjegyre kell! 🫶

2022. aug. 12. 18:42
 14/21 anonim ***** válasza:
24%
13. A technikai részével tisztában, van de kb. semmi mással nem XDDD
2022. aug. 12. 18:43
 15/21 anonim ***** válasza:
24%
Jááááj more, elírtam egy vesszőt az előző válaszomban :D
2022. aug. 12. 18:44
 16/21 A kérdező kommentje:
#15 nem baj legalább így két válaszodat is le tudtam pontozni egymás után, te nagyokos saját sz.rodban hempergő megmondóember. 🤡
2022. aug. 12. 18:47
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem azokra a dolgokra válaszolsz, amiket kérdeztem? Hány száz vagy ezer órát olvastál az utóbbi időben mióta érdekelni kezdett pénzügyről, gazdaságról, tőzsdéről, vállalati működésről?
2022. aug. 12. 19:36
 18/21 A kérdező kommentje:

"Miért nem azokra a dolgokra válaszolsz, amiket kérdeztem?"

Ki vagy te, hogy válaszolnom kellene neked? Én tettem fel kérdést, így itt én kérdezek nem te.

2022. aug. 12. 19:42
 19/21 anonim ***** válasza:
60%
Nem kell olvasnia, ő anélkül is megértette: nyereségesnek kell lenni, mi ezen olyan hú de nagy rocket science. Ő egy géniusz hogy erre több ezer órás olvasás nélkül is ráeszmélt, nem úgy mint a béna csőcselék ami a veszteséget tudja csak termelni:D
2022. aug. 12. 19:42
 20/21 anonim ***** válasza:
80%

"Persze, egy noname cég, nem egy Apple, egy Microsoft vagy bármilyen nagy cég."

Commodore, Compaq, SUN Microsystems, Blockbuster, Lehman Brothers, Texaco, General Motors, Chrysler, Toys R Us, Kodak, Polaroid, Pan Am csupa noname cég, igaz? Képzeld, ezek MIND csődbe mentek. Egyesek visszatértek utána, mások nem, illetve volt, amit más cégek vásároltak fel.

Ja, egyébként az Apple is majdnem csődbe ment egyszer, épp a Microsoft segítette ki pénzzel. Szóval soha ne mondd, hogy soha, üzleti életben pláne!

2022. aug. 13. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!