Nagyim kertjében van egy 25-30 éves eperfa. A mostani rezsis káoszban megérné kivágni (munka+szállítási költség) és eladni tűzifaként?
Vastag a törzse, lenne benne skúló
a cikk, ami miatt eszembe jutott:
Lehet-e tűzifahiány, hogy még az én noname egy szem eperfámat is megvennék (hiszen nem tüzépes vagy erdész vagyok)?
Nem szárad ki novemberig.
Jövő nyár végére lesz kész.
"Novemberig ne száradna ki, úgy, hogy még előttünk van 1 hónapnyi 30 fok, és a szeptember is meleg szokott lenni?"
A legtöbb fának 2-3 év kell, hogy kiszáradjon. Az eperfa nem tudom milyen, de mivel kb. soha senki sem használja tüzelőnek, ezért gondolom egyáltalán nem ideális.
Egy erdei köbméter (1x1x1,7 méter) fa ára 35-50 ezer forint körül mozog. Abból az eperfából szerintem ennek a harmada talán kijönne. Kb. szállítani sem érné meg, vagy esetleg keresnél rajta pár ezer forintot. Többet ér nyáron az árnyék, amit ad az a fa, mintha eladnád tüzifának...
Persze, el lehet adni, meggazdagodni nem fogsz belőle.
Valószínű nettó pár 10000 nagyságú bevétel várható.
Kérdés, hogy kinek adod el? Tüzépesnek? Az nem fog sokat fizetni érte, mert el kell szállítania, fel kell vágnia, és még nyereséget is el kell érnie belőle.
Direkt a vevőnek? Ugyanaz. Miért tőled vegye, miért ne a tüzépről? Mert te olcsóbban adod. Majd te felvágod és kiszállítod? Az ugyanúgy munka és benzinköltség.
#5, #7-esnek van igaza.
Max. úgy érné meg ezzel sz*rozni, ha nektek nincsen pénzetek tüzelőre, és ahelyett eltüzeltek egy olyan fát, ami 30 évig növekedett, árnyékot, gyümölcsöt adva.
Én nem csinálnék ilyen baromságot pár ezer forintért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!