Erzitek a boltokban az elemiszer dragulasokat?
Amikor elmentek vasarolni, akkor erzitek, hogy minden dragabbak? Es 10 ezer vagy 30 ezer ft mar igazan nem sokat er ?
Vasaroltok ugyanugy, mert enni kell ? Vagy nem vasaroltok annyit?
Mit csinaltok?

Az feltűnt, hogy a 300Ft-os tej 500 lett.
"Mit csinaltok?"
Megnézem van-e olcsóbb és azt veszem.

Persze, hogy érzem. Ami 2-3 éve egy huszonezres bevásárlás volt, azért otthagyok 50 ezret, hogyne venném észre.
Hát, eddig úgy voltam vele, hogy ez van, kell. Most viszont már inkább be se megyek a boltba, ha nem nagyon muszáj, és igyekszem nagyon céltudatosan csak azt megvenni, amit tényleg muszáj.

Hogy ne vennenk eszre, eddig hetvegi vasarlas 10-15 volt most 25 kornyeke.
Persze a vasarlasi szokasainkon nem valtoztattunk mivel a fizetesunk is emelkedett

Brutális az áremelkedés. Sztem van kétszeres is sok termék esetében. Azt veszem, ami még nem drágult pld zöldség, gyümölcs, vagy a tartós tej.
Ami megdrágult azt nem veszem meg inkább és próbálom mással pótolni.
Ha olan drágul, ami nélkülözhetetlen, akkor abból kvesebbet veszek.
Amíg van olcsóbban olyan termék, amikkel fenn tudom tartani az egészséges étkezést,addig tudok spórolni.

Mi követjük applikációval, hogy mire mennyit költünk, így persze látom, hogy fentebb van.
Tavaly ilyenkor átlagban 95-105 ezer ment el bevásárlásra egy hónapban (otthon főzve, a rendelés csak SZÉP kártyáról megy). Az elmúlt hónapokban 130-135 ezer ment rá.
Mi ugyanúgy megvesszük,mert ezeket a termékeket szeretjük, de nyilván látom a különbséget a hóvégi applikációs összegzésnél.

Régebben mindig volt a boltban Dárdás parizer és virsli készleten, most meg több raklapnyit elkapkodnak a kirakása után 1 óra alatt.
Tegnap volt akcióban 449Ft/kg, 3 órával a nyitás után értem óda, az eladó elmondása szerint mind a 2,4 tonna elfogyott az első 1 órában és a héten már nem lesz több.

#7 tényleg durva, hogy amit máskor nem vennének most elkapkodják. a 6-800 ftos kenyeret is elviszik, mert az a legolcsóbb és félnek, hogy még drágábban tudnak csak venni.
szerintem érdemes azért őszre ,télre is spórolni ,ha még rosszabb lesz a helyzet a rezsi miatt. könnyne sokkal nagyobb gondban lehetünk. áruhiány, munkanélküliség.

Érzem?
Igen.
Mit csinálok?
Semmit, ugyanúgy megveszem amit megkívánok, csak kevesebb pénz megy a megtakarításba.

Hogyne érezném.
Szinte kizárólag az Aldiban és a Lidlben vásárolok már, főleg saját márkás termékeket. Korábban is ismertem és szerettem ezeket.
A héten elmentem vásárolni, mindent megvettem amit akartam az Aldiban, majd csináltam egy árkontrollt (szakmai ártalom). Fizettem tehát 16,500 Ft-ot.
Megnéztem ugyanazon ár és súly kategóriájú termékeket más boltokban (online), hát látható volt a különbség.
Ugyanezek ára így alakult volna máshol:
Spar: 19,000 Ft körül
Kifli: 23,000 Ft körül
Tesco és Auchan is 3-4 ezerrel drágább lett volna.
Megéri megnézni, hogy vásárol az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!