Most hol érdemes bevásárolni hogy ilyen nagy drágulások vannak?
Coop mindig drága volt.
De például a Penny-ben a péksütemények jó áron vannak.
A termelői piacon azt fizeted meg, hogy egyfajta sznob presztízst építettek a kamu bio élelmiszerek köré.
Ugyanis ki a bánat tudná megmondani, hogy amit a Terike néni árul a piacon az honnan származik? Senki.
Viszont azt elmondhatod, hogy te termelői piacon vásároltál mert az menő.
Pont nemrég olvastam, hogy a németeknél azt csinálják, hogy a teszkóban bevásárolnak spanyol meg olasz zöldségekből, aztán viszik ki a piacra 2x 3x áron eladni.
Én azt vettem észre, hogy pl Aldiban, Auchanban, Lidlben vásárolva többet fizetek egy kisebb kocsi cuccért, mint a Pennyben egy full kocsiért.
Nem figyelem annyira az árakat, vagyis úgy értsd, nem vezettem listát, hol mi olcsóbb stb, csak valahol megejtettem a heti nagy bevásárlást, - értsd: nem mentem el másik boltba, mert ott valami 5 fttal olcsóbb - de mostmár nyilván jobban oda fogok figyelni, és egyértelműen a Pennyben kapok több cuccot kevesebb pénzért.
A minőség meg kb ugyanaz.
Tehát innentől rá fog kelleni állnom a Pennyre, pedig sosem kedveltem, mivel zsúfolt, rossz az elrendezése, de ez van.
5-ös vagyok, azt még hozzátenném, hogy húst nem veszek ilyen helyen, illetve a kenyeret is magamnak sütöm.
De pl a fagyasztott zöldségek meg a frissek is korrektek szerintem.
Manapság amúgysem lehet garanciát kapni arra, hogy hol meg milyen körülmények között termelik meg a zöldségeket, gyümölcsöket.
Ha van otthon kiskerted, akkor zöldséget meg tudod termeszteni magadnak. Esetleg paradicsom-paprikát még erkényen is balkon ládában.
Ezzel lehet spórolni.... mással nem.
A kistermelók pedig nem tudnak versenyezni egy üvegházzal... az üvegházakban minimális a vegyszerhasználat (konkrétan ragadozó darazsakat vesznek egyes rovarkárosítók ellen), tökéletes a klíma, hosszú a szezon,jól koncentrált a munkaerő. Ezzel nem lehet versenyezni... szezonban a szabadföldi nagyüzemek nagyon lenyomják még az árat a túlkínálatban, és ezzel együtt nem tudnak versenyenyezni a többiekkel. A piacon szart veszel, ki tudja mennyi növenyvédővel és milyen minőségben.
De pl üvegház most bajban van, mert a keci hollandok vírusos szar palántákat küldtek a veresi paradicsomhoz... csak ugye ez ellenőrizve van folyamatosan, erre kapnak a hatóságok. A fos kistermelőig sosem jutnak el. Szart adja drágán...
Tehát inkább otthon termelje meg aki tudja, minimális befektetés egy balkonládában vagy kiskertben pár tövet elültetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!