Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Woltos és Foodpandás futárok...

Woltos és Foodpandás futárok miért nem mennek éttermek saját futárjainak?

Figyelt kérdés

Legalábbis azok akik folyamatosan szenvednek és panaszkodnak hogy kihasználják őket, meg hogy miért nem alkalmazottak, miért kell vállalkozónak lenniük?

Szinte minden étteremnek vannak saját futárjai, oda biztosan van hely.

Ha ők alkalmazottak akarnak lenni, akkor jelentkezzenek alkalmazottnak ahová tudnak, de ha előre tudja hogy a Wolt és Foodpanda alkalmazottnak nem vesz fel futárokat, akkor utána miért veri a nyálát, hogy őrá ezt rákényszerítették???

A tv-s tudósításban is a Woltos táskán ülő hülyegyerek előadta a nagy szenvedést, hogy életét kockáztaja a kajáért, de legalább itt a Wolt biztosítást ad, de azért előadta a hattyú halálát hogy mégsem jó neki ez, ja de szenved stb.

2022. júl. 20. 22:31
1 2 3
 11/28 Bferike ***** válasza:
75%
Mert ott két órára, vagy annyira sem lennének bejelentve, feleannyit sem keresnének, de cserébe ugyanúgy nem lenne nyugdíjuk. És elvesztenék a kötetlen időbeosztást.
2022. júl. 21. 22:23
 12/28 A kérdező kommentje:

# 8

Ebben tévedsz, aki alkalmazott annak munkaszerződést kell adni és innentől kezdve:

a munkavállaló köteles a munkáltató irányítása szerint munkát végezni,

a munkáltató köteles a munkavállalót foglalkoztatni és munkabért fizetni.

[link]

2022. júl. 22. 00:10
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

A feltetelekben szabadon megallapodhatnak. Semmi sem tiltja hogy olyan megallapodast kossenek ahol pl cimpenzt allapitanak meg vagy szabadon beoszthatja az idejet a munkavállaló. Ahogy pl mas esetekben a home office is megengedett mas munkaknal.

De nem erdekuk barmiben megallapodni mert akkor megno a kozteher.

2022. júl. 22. 12:33
 14/28 A kérdező kommentje:

# 13

Magyarországon miért mániája mindenkinek hogy csak a munkavállaló, alkalmazott az igazi ember?

2022. júl. 22. 12:42
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem mania. Nem zavarnak azok a vallalkozasok akik megfizetik a kozterheket es azert vallalkozok mert maskepp nem mukodik pl egy hidegburkolo akit kihivok a felujitom a lakasom az nagyon nehezen mukodik alkalmazottkent.

Azonban a futarok pont azok aki keresnek mondjuk 600at es 50ezerbol letudja az adozast, amikor lehetne alkalmazottkent is futar, csak a nagy cegnek es neki sem eri meg, ezert az egyik forszirozza es elvarja a katat, a masik meg orommel belemegy mert kevesebbet adozik. Ok a tipikus bujtatott foglalkoztatottak.

Amihez en ertek es csinalok az csak alkalmazotti kornyezetben mukodik. Tolem leszednek havi kb 200at. Nekem is jo penne ha 50bol megusznam es 150kt felretennek havonta es akkor magasrol leszarnam mi lesz 30ev mulva.

2022. júl. 22. 16:23
 16/28 A kérdező kommentje:

# 15

de magyarázd már el hogyan lehetne alkalmazott egy futár, amikor aznap dönti el hogy éppen akar e egyáltalán dolgozni?

Hogyan kezelnéd munkaszerződéssel azt hogy a futár csak azt a feladatot és akkor amikor kedve tartja fogadja el a munkáltatótól?

A munkáltató nem hívhatja be dolgozni hiába özönlenek a szállítanivalók?

Ezt a modellt hogyan gondolod átültetni a gyakorlatba?

Amiről beszélsz az létezik, mégpedig az éttermek saját futárjai akik alkalmazottak. De hiába vannak saját futárok attól az éttermek még igénylik a rugalmas és gyors kiszállítást is.

2022. júl. 22. 16:47
 17/28 A kérdező kommentje:

# 15

a bújtatott foglakoztatott az aki jogilag vállalkozó miközben a megbízója gyakorlatban munkáltatói jogokat gyakorol felette:

előre beosztja a munkaidejét

meghatározza mikor köteles rendelkezésre állni

A Woltnál és Pandánál ilyen nincs.

2022. júl. 22. 16:52
 18/28 anonim ***** válasza:

Ugy hogy mondjuk a szerzodesben kikotnek egy elvart munkaora mennyiseget mondjuk legyen heti 40, es akkor megy amikor akar. Ha hetfon nincs kedve akkor nem megy vagy nem irja be magat. Most is ugy mukodik, hogy elore irjak be magukat, eloszor a regiek es akik nagyon jol nyomjak. Osszessegeben szabadon donthet mikor dolgozik, nem kell delutan 2tol este 10ig. Kesz, ennyi. Meg van oldva. A maradek reteggel meg a volt feltolti a szukseges kapacitast.

De amugy is, nem kotelezo kivaltsag az hogy akkor dolgoznak amikor akarnak. Miert is jar ez egyebkent a futaroknak.? Siman megszabhatna a munkaltato hogy ha szeretnel itt dolgozni akkor ettol eddig. Ha nem akkor jon mas. Hidd el, nem menne csodbe a Volt.

Csak igy kenyelmes mindenkinek.

Reszmunkaidososk es masodallasban dolgozoknal is siman mukodhetne, hogy mondjuk heti 20oraban akkor megy amikor akar..(egyebkent most sem akkor megy mindenki akikor akar, mert nyilvan van rendszer kulonben elofordulna hogy egyik nap feleslegesen sokan maskor meg kevesen vannak)

2022. júl. 22. 17:15
 19/28 A kérdező kommentje:

# 18

De én egy vállalkozó vagyok, nekem ne kössenek ki egy elvárt munkaóra mennyiséget. Arra ott vannak az alkalmazottak. Azt azért fizeted hogy rendelkezésre álljon heti 40 órában.

Én kezdő vállalkozó vagyok 2 éve, a Wolt-tal kötött alvállalkozói partnerszerződésem lehetővé teszi hogy kitöltsem az üresjáratokat amikor a többi vállalkozói tevékenységeimből még nem jön annyi bevétel.

Egy cégnek adatfeldolgozást csinálok, egy másiknak képszerkesztést.

Miért akarsz erőszakosan alkalmazottat csinálni belőlem ?

2022. júl. 22. 17:24
 20/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, én csak azt nem értem, hogy sikerült ezt a kérdést kiírni, ha te a futárok pártján állsz? Vagy magaddal vitatkozás közben összecserélődtek az accountok?
2022. júl. 22. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!