Y-generációsok: tudtok magatoknak mindenféle támogatás nélkül saját lakást venni?
Nekem a család egyik ágáról sincs semmilyen anyagi támogatás. Végzettségem és munkám van, de elnézve az árakat szerintem soha nem lesz lehetőségem saját lakásra. Maximum hitellel amit majd még az ükük unokám is nyögni fog.
Nagyon elkeseredettnek látom a helyzetet. Van valami megoldás?
Megtanulod a webprogramozás minden csínját-bínját és majd pár éve alatt meg tudod keresni a lakásra valót.
Vagy elvégzed az orvosit, meg utána, amit kell, és magánorvosként megkeresed pár év alatt.
Vagy még jogászként megkeresed pár év alatt. (Amikor hagyatéki tárgyalásért elkérnek 30ezer Ft-ot úgy, hogy semmit nem csinálnak érte, és negyed órán át csak adminisztrációval szúrják ki a szemed, és még csak a kérdéseidre se tudnak válaszolni. Szóval nem olyan bonyolult.)
Magánpszichológusnak lenni sem bonyolult, csak 7 évet kell tanulni hozzá, és megkeresel 1 óra alatt 15ezret. Hogy már egy olyan alapvető kérdésére sem tudsz a páciensnek válaszolni, hogy hol van magánpszichiáter a városban, az nem lényeges. AZ se fontos, hogy tudj a páciensnek segíteni, elég, ha elbeszélgetsz vele, ahogy bárki beszélgetne a másikkal, pszichológus diploma nélkül.
Létrehozol youtube, tiktok vagy valami más profilt, influencer leszel, reklámozol, és ezért fizetnek.
esetleg kombinálod ezeket, programozóként tiktok videókat is csinálsz, és néha pszichológusként egy-egy páncienstől is csurran-cseppen.
Vagy mobiltelefonra játékokat írsz, melyek reklámokat is tartalmaznak, és abból csurran-cseppen.
1-es:
mindenki albiban él. Nincs mit örökölni. Még kocsink sincs.
2-es:
a végzettségem már megvan. Viszonylag okén is keresek. Nem ez a kérdés. Az a kérdés, hogy emelett az ingatlanárak mellett lehetetlen a mai fizetésből lakást venni az y-osoknak. És hogy van e valami megoldás.
A külföld az egyetlen megoldás.
Vagy alkalmazottként lassú gyűjtögetés és imádkozás, hogy az évek alatt az önerőd gyorsabban nő, mint az ingatlanárak (spoiler: nem fog :D).
Nem, albi mellett felretettem 7 milliot ami semmire nem eleg. Olyan szinten elszalltak a kamatok is es annyi penzt kene felvennem egy minimum 45 negyzetmeteres lakashoz, hogy az albim olcsobb.
Ha beletolnam a penzemet, semmi egyeb tartalekom nem maradna, szarra pedig nem koltom el. Ugyhogy beraktam megtakaritasba, kozben gyujtogetek, es ha jobban elszarodik itthon a helyzet, legalabb van penzem lelepni. Egyelore szulok miatt nem akarok lelecelni, mert apum betegsege miatt sokat kell segitenem hetvegeken, ezt kulfoldrol ingazassal nem tudnam kivitelezni, ok pedig nem akarnak kikoltozni.
2-es voltam. de hát pont a kérdésre válaszoltam. pár év alatt ilyen módszerekkel össze lehetne hozni pénzt saját lakásra. Magánorvosként, jogászként, informatikusként, youtuberként meg tudnál keresni kb. 1 milliót havonta, így pár év alatt meglenne a lakásra való.
Maga a kérdésed jogos, tényleg gáz, hogy ilyen helyzet alakult ki és hogy ezt hagyták!
Nem írtad, mi a végzettséged, de ha a fentiek közül az egyiket sem tudod a végzettségeddel csinálni, akkor nincs esélyed.
Párommal családot, gyerekeket szeretnénk, külföldön lehúztunk 4 évet mindketten diploma után, és összegyűjtöttük az önerőt, kell még hozzá babaváró és CSOK, és megvan a lakásunk. Mondjuk, nem Budapesten...
Mondjuk, ha nem akarnánk gyereket amúgy is, lehet, hogy gondban lennénk, de nem ez a helyzet. 27N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!