Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Y-generációsok: tudtok magatok...

Y-generációsok: tudtok magatoknak mindenféle támogatás nélkül saját lakást venni?

Figyelt kérdés

Nekem a család egyik ágáról sincs semmilyen anyagi támogatás. Végzettségem és munkám van, de elnézve az árakat szerintem soha nem lesz lehetőségem saját lakásra. Maximum hitellel amit majd még az ükük unokám is nyögni fog.

Nagyon elkeseredettnek látom a helyzetet. Van valami megoldás?

2022. júl. 11. 16:05
1 2
 11/19 sziszinko válasza:
50%
Ha van jó beszélőkéd meg kitartásod akkor melód mellett kipróbálhatsz egy MLM üzletet. Tőkét sokat ne tegyél bele. 3-4 hónap alatt ki fog derülni, hogy neked való-e vagy nem. Ha igen akkor 1-2 év melóval kiépíthetsz egy olyan jövedelmet, ami mellett már nem kell hitelen gondolkoznod ;-) B verzió krypto. De oda csak akkor tegyél pénzt ha kötélből vannak az idegeid és nem vagy pánik beteg ;-)
2022. júl. 11. 21:53
 12/19 anonim ***** válasza:

Kár, hogy senki nem írja, hogy milyen munkakörben, milyen foglalkozással ért el egy lakásra valót. Valószínűleg nem véletlenül.

Ja, nyilván az ember csak úgy behalássza a milliókat lazán, nyilván.

2022. júl. 11. 22:19
 13/19 anonim ***** válasza:
En IT, egyeni vallalkozo tanacsado vagyok
2022. júl. 12. 08:05
 14/19 anonim ***** válasza:
Nagyon jól tudok spórolni, de így is esélytelen. Lassan csak orvosok és strómanok tudnak venni ebben az országban. Én csak egy 1 szobás garzont szeretnék, de ez is reménytelen, hiába teszek félre minden hónapban évek óta.
2022. júl. 12. 12:25
 15/19 A kérdező kommentje:

Nálam is ugyanez a helyzet 14. :/

Csak abban bizakodok hogy valamilyen csoda folytán lemennek az árak ilyen 5-10 év távlatában…

2022. júl. 12. 14:46
 16/19 anonim ***** válasza:
Az nagyon jó lenne, mert ez már nem normális dolog. Aki nem örököl nagy értékű ingatlant, annak esélye sincs venni a fizetéséből. Már vidéken is olyan árak vannak, hogy már az is megfizethetetlen. Ami olcsóbb, ott meg problémás szomszédok vannak.
2022. júl. 13. 00:21
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Persze ezen az oldalon mindenki milliókat kereső fejlesztő, informatikus stb, akinek már huszonévesen több lakása van. A valóságban meg diplomás ismerőseim is szobákban laknak és spórolniuk kell mindenen.
2022. júl. 13. 00:22
 18/19 anonim ***** válasza:

Utolso,

Nekem egy fokkal frusztralobb a kornyezetem, mert a haveri tarsasagom 80%-anak mar van budapesti ingatlana, ezt persze ugy hoztak ossze, hogy a szuloktol kaptak, vagy egy jelentos onerot amire 2 eve meg 3%-os fix kamatozasu hitelt lehetett felvenni.

Mindemellett van aki programozokent dolgozik, megkeri a havi netto 800 ezret es nem tud belole erdemben elorelepni.

En a 7 millios megtakaritasomat ugy szedtem ossze hogy alkalmazottkent netto 500at viszek haza, nyari szezonban pedig vallalok mas egyeb munkakat amibol felreteszem a jelentos reszet. Azota mar 600 ezer a nettom de budapesten igy is kitorolhetem vele a seggemet.

28-30 eves tarsasag.

2022. júl. 13. 09:13
 19/19 anonim ***** válasza:

"tudtok magatoknak mindenféle támogatás nélkül saját lakást venni?"

Nem, bár ki tudja? Egy párhuzamos univerzumban az ottani énem már lehet jóval előrébb jár, mert sokkal többet dolgozott nálam, egy másik meg még jóval mögöttem és lehet, hogy alkoholista is.

Franc se tudja, eddig szülői támogatást kapok, úgy tudok gyűjteni. Más alternatíva lenne, ha kimennék külföldre, mert értem és olvasom, bár már nehézkesebben beszélem az angolt. Ott sincs kolbászból a kerítés, de többet tudnék megtakarítani hó végén.

2022. júl. 13. 20:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!