Életképtelennek tartod azokat akik külföldre mentek élni/dolgozni?

Melyik életképesebb, Kis Pista falodája vagy a Burger King?
Melyik életképesebb, aki el van itthon a langyosvízben, éli a kis megszokott életét napi két sörrel meló után, vagy aki kiment külföldre és megmérettette magát egy sokkal nagyobb munkaerőpiacon?
Te leszel az aki 20 év múlva azt fogja hajtogatni a haveroknak hogy ha akkoriban én is kimentem volna mint a Józsi akkor ma nekem is Mercim lenne, vagy kettő mivel suliban én okosabb voltam.

Attól függ. Aki itthon nem tud boldogulni az kint sem fog. Ha mosogatni megy ki külföldre, akkor szánalmas.
Aki itthon is tud boldogulni és a jobb fizetés és jobb élet miatt megy ki, az életépes.

Magyarorszagon epitoiparban dolgoztam es mindegy kinel, 4, jo esetben 6 oraba voltam bejelentve, de 10 orat kellett dolgozni naponta. Kiszamithatatlan volt a munkaido mert voltak napok amikor elobb vegeztunk, pl 6 ora alatt es 6 ora ki volt fizetve, menettunk haza aznapra. Volt amikor 2 ora munka utan elkezdett esni az eso es mentunk haza, vagy napokig nem mentunk mert kinti munka volt es esett az eso. A lenyeg, hogy a fizetes is kiszamithatatlan volt, nem is tudtam elore hogy melyik napokon leszek otthon hogy tervezzek maszekot vagy barmit.
Itt kint is ugyan azt dolgozok de nagyon ritka hogy hazamegyunk, vagy otthon ulunk mert szakad az eso, nincs munka, stb. Ha elobb elmegyunk 1-2 oraval de a munka be van fejezve akkor az egesz nap fizetve van. 8 ora munka es 8 ora munka papiron is.
En nem tartom magam eletkeptelennek. Egyszeruen az epitoiparban csak akkor jutsz elore ha vallalkozo vagy, de meg akkor is megszivod mert sok a fekete munka, nem adozol eleget es a vegen nem lesz nyugdijad. A KATA-s adobol sem sok nyugdijra lehet szamitani.
5 eve vagyok kint es van egy kis hazam, van autom, sporolt penzem es tobbet ertem el itt 5 ev munka alatt mint Magyarorszagon 5 ev munka alatt.
Aki eletkeptelen az kulfoldon sem boldogul. Folyekonyan beszelem az angolt, barmit elintezek, mindent megertek, mindent eltudok mondani. Magyarorszagon hany ember beszel folyekonyan angolul? Foleg azok kozt akiknek csak kozepfoku vegzettsege van mint nekem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!