Az okos, s nagyon okos emberek, akik a legjobban értenek a számításokhoz, mit szoktak számolni napi, havi, évi szinten?
Mit szoktak számolni a legokosabb, leggazdagabb emberek napi, havi, évi szinten?
Én rájöttem hogy nagyon szeretek kiszámítani, kiszámolni dolgokat, pl most kiszámoltam, hogy mennyit dolgozok, mennyi pénzért naponta, havonta, és évente.
Mások, okosabb, és a legokosabb emberek még mit szoktak kiszámolni?
1$ Én azt elhiszem hogy ez nem okosság kérdése, mégis hálát adok az égnek, hogy ezt, ezeket ki tudom számolni, hiszen az egész életemet ez határozza meg, ez befolyásolja szinte a teljes jövőmet, jövedelmemet, választásim, hogy egyáltalán mit, miket válasszak, milyen irányokba tudok menni, miket tudok használni, stb, stb...
Szóval a számításaim eredménye a teljes jövőképem meghatározza.
Ezért kérdezem, hogy még mikkel szoktak számolni (ha nem épp a jövedelmet), mik azok amik ilyen hasznosak ha kiszámítom, és értelme van, +értelmet ad a munkámnak is ha úgy vesszük.
Az okos, és gazdag emberek mivel számolnak, miket kalkulálnak, hogy még okosabb, és gazdagabbak legyenek?
Én összeraktam egy átlátható excel táblázatot a pénzügyeimről, ami úgy néz ki, hogy külön munkalapokon a hónapok, elején összesítve az év.
A hónapokra felvezetem a bevételeimet, alap kiadásaimat (pl. számlák) és extra kiadásaimat. Az extra kiadásaimat 10,000 Ft feletti értékekben határoztam meg, ami nem élelmiszer vagy üzemanyag. Tehát pl. vettem egy cipőt 15,000 Ft-ért, azt már beírom. Külön vezetem számokkal, ahogy szoktuk az excelben és mellé raktam egy torta diagrammot, ami a százalékos bevételt, kiadást mutatja.
Ezeket mindig megírom előre egész évre (az alapokat) aztán az adott hónapban mindig finom hangolom a valóságnak megfelelően.
A hónapokat behivatkoztam az első fülre ami az éves összesítő. Így ha ránézek, egyből látom, hogy mire mennyit költök éves szinten, mennyi a bevételem. Van egy személyi kölcsönöm is, ezt is felvezettem, így azonnal látom, hogy még mennyi van hátra belőle.
Én nem számolgatom a blokkok után az élelmiszer és üzemanyag kiadásokat, mert arra már nincs energiám. Ha valami kell azt megveszem. De szeretek spórolni.
Konkrétan nem számolok semmit, de szeretem látni egyben az egészet.
9: a kiadások monitorozására sokkal egyszerűbb, ha letöltesz egy app-ot. Prímán kezelhető, és naprakészen mutatja, hogy mi a helyzet.
Azt mondjuk nem értem, hogy a kérdezőnek milyen célra szükséges, hogy naponta/hetente/stb. mennyi pénzt keres....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!