Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az okos, s nagyon okos emberek...

Az okos, s nagyon okos emberek, akik a legjobban értenek a számításokhoz, mit szoktak számolni napi, havi, évi szinten?

Figyelt kérdés

Mit szoktak számolni a legokosabb, leggazdagabb emberek napi, havi, évi szinten?

Én rájöttem hogy nagyon szeretek kiszámítani, kiszámolni dolgokat, pl most kiszámoltam, hogy mennyit dolgozok, mennyi pénzért naponta, havonta, és évente.

Mások, okosabb, és a legokosabb emberek még mit szoktak kiszámolni?

2022. júl. 16. 10:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Az ilyen szintű számtan általanos iskola alsó tagozat szintű. Ez nem szakértés....nem okosság kérdese.
2022. júl. 16. 11:01
 2/13 anonim ***** válasza:
Megtérülést számolnak.
2022. júl. 16. 12:34
 3/13 anonim ***** válasza:
Én pl. olyanokat, amiket egy alap MRP nem tud kiszámolni (vagy túl sok a változó, hogy megérje modellezni ERP szinten)
2022. júl. 16. 22:07
 4/13 anonim ***** válasza:
Az én okos férjem pl. ha vitatkozunk valamin, akkor azt szokta kiszámolni, hogy 9 éve 3 hónapja és 22 napja nem is ezt mondtam neki :)
2022. júl. 17. 04:55
 5/13 anonim ***** válasza:
Nekem egy aspergeres ismerősöm van, aki folyton számolgat.. mindenfélét. De se nem okos se nem gazdag.
2022. júl. 17. 08:45
 6/13 A kérdező kommentje:

1$ Én azt elhiszem hogy ez nem okosság kérdése, mégis hálát adok az égnek, hogy ezt, ezeket ki tudom számolni, hiszen az egész életemet ez határozza meg, ez befolyásolja szinte a teljes jövőmet, jövedelmemet, választásim, hogy egyáltalán mit, miket válasszak, milyen irányokba tudok menni, miket tudok használni, stb, stb...

Szóval a számításaim eredménye a teljes jövőképem meghatározza.

Ezért kérdezem, hogy még mikkel szoktak számolni (ha nem épp a jövedelmet), mik azok amik ilyen hasznosak ha kiszámítom, és értelme van, +értelmet ad a munkámnak is ha úgy vesszük.

Az okos, és gazdag emberek mivel számolnak, miket kalkulálnak, hogy még okosabb, és gazdagabbak legyenek?

2022. júl. 17. 14:31
 7/13 anonim ***** válasza:
6. Mi a vegzettseged?
2022. júl. 17. 14:49
 8/13 anonim ***** válasza:
A mivelre a válasz, hogy minimum excel. És nem csak azért mert szépen lehet színezni meg szegélyezni a cellákat. De ez az alap. Utána már nagyban függ attól mit is kell kiszámolni és mennyi adatból
2022. júl. 17. 18:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Én összeraktam egy átlátható excel táblázatot a pénzügyeimről, ami úgy néz ki, hogy külön munkalapokon a hónapok, elején összesítve az év.

A hónapokra felvezetem a bevételeimet, alap kiadásaimat (pl. számlák) és extra kiadásaimat. Az extra kiadásaimat 10,000 Ft feletti értékekben határoztam meg, ami nem élelmiszer vagy üzemanyag. Tehát pl. vettem egy cipőt 15,000 Ft-ért, azt már beírom. Külön vezetem számokkal, ahogy szoktuk az excelben és mellé raktam egy torta diagrammot, ami a százalékos bevételt, kiadást mutatja.

Ezeket mindig megírom előre egész évre (az alapokat) aztán az adott hónapban mindig finom hangolom a valóságnak megfelelően.

A hónapokat behivatkoztam az első fülre ami az éves összesítő. Így ha ránézek, egyből látom, hogy mire mennyit költök éves szinten, mennyi a bevételem. Van egy személyi kölcsönöm is, ezt is felvezettem, így azonnal látom, hogy még mennyi van hátra belőle.

Én nem számolgatom a blokkok után az élelmiszer és üzemanyag kiadásokat, mert arra már nincs energiám. Ha valami kell azt megveszem. De szeretek spórolni.

Konkrétan nem számolok semmit, de szeretem látni egyben az egészet.

2022. júl. 18. 08:41
 10/13 anonim ***** válasza:

9: a kiadások monitorozására sokkal egyszerűbb, ha letöltesz egy app-ot. Prímán kezelhető, és naprakészen mutatja, hogy mi a helyzet.

Azt mondjuk nem értem, hogy a kérdezőnek milyen célra szükséges, hogy naponta/hetente/stb. mennyi pénzt keres....

2022. júl. 18. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!