Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Okos döntés, hogy forgatom a...

Okos döntés, hogy forgatom a pénzem ahelyett, hogy lakásba teszem?

Figyelt kérdés

Nincs a nevemen semmilyen ingatlan, viszont van annyi pénzem, amiből tudnék venni egy másfél szobás új építésű lakást Budapesten.

Több éves tapasztalattal a hátam mögött, biztosan tudom, hogy éves szinten 10-12%-ot ki tudok hozni profitban a tőkém utan. Kockázata minimális, mondhatni nincs.

Így ugyan ezt a lakást, amit kinéztem, kibérelem ebből a pénzből, garázzsal, és miután kifizetem az éves albérleti díjat, megmarad további kb 1,5-2 millió ft-om.

Cserében sokszor kell költöznöm, ha a tulaj úgy dönt eladja vagy beköltözik, illetve nincsen a nevemen ingatlan, a biztonság érzetem így nem annyira jó, nem komfortos.

Ha lakást vennék, akkor viszont a tőkém nagy része tűnne el, és nem keresnék annyit, amennyi most megmarad, miután kifizetek mindent.

Okosan teszem, hogy így élek és kamatos kamattal dolgozok, termelem a pénzem, vagy tegyem inkább lakásba?

Hitel nem opció sajnos, mert egyéni tevékenységből származó jövedelmem van, amire sehol nem adnak hitelt.

Bejelentett munkahelyem, cégem nincsen. SZJA-t adózok csak a kifizetéseim után.

2021. ápr. 16. 01:29
 1/7 anonim ***** válasza:
39%

Ez megint csak egy faszméregetős "kérdés", nyilván nem vagy te kíváncsi a véleményünkre, csak ki akartad írni ezt a kamut, hogy te mekkora bizniszmen vagy.

Kérdezek én is: Most kerestem 20 milliárdot egy befektetésemen, a 20 Ferrarim mellé vegyek egy huszonegyediket, vagy egy Lamborghinit inkább? Kb. ennyi realitás van abban amit kérdezel...

2021. ápr. 16. 02:00
 2/7 A kérdező kommentje:

Mi ebben szerinted a méregetés? Az hogy 32 évesen egyetem és majdnem 10 év önálló tevékenység után tudnék venni egy lakást?

Ha leosztom az éves nettó jövedelmem hónapokra, nem éri el a fél milliót..

2021. ápr. 16. 02:04
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
Ha munkahelyed nincs az gaz. Ne ertsd felre, en is tozsdezek, sokkal de sokkal nagyobb az eves hozamom mint neked de mellette van munkam es viszonylag jol is keresek. Igy nem kell ugraljuk a buko tradekbol ki/be ha mar a majkremes kenyerre sincs penz... Szerintem abszalut nem okos amit csinalsz, csak siman szerencsejatek.
2021. ápr. 16. 04:02
 4/7 anonim ***** válasza:
38%
10-12%-ot kihozol profitban nulla kockázattal és mégis kérdezed, hogy megéri e? Hát ez nagyon fura. Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az nem igaz. 😅
2021. ápr. 16. 05:49
 5/7 anonim ***** válasza:
A befektetés kockázat nélkül max a pénz értékének megörzésére vagy inflácio utáni elhanyagolható 1% gyarapodásra jó.
2021. ápr. 16. 07:38
 6/7 anonim ***** válasza:
A lakás rész sztem jó így egyelőre. Viszont munkaviszonyra szükséged volna. Akár úgy is, hogy csinálsz egy Kft-t és ott nem csinálsz semmit minimálbérért...
2021. ápr. 16. 07:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem erre a válasz abszolút szubjektív. Ha egy lakással jobban éreznéd magad, vedd meg! Ha viszont a vagyont forgatnád szívesebben, akkor válaszd a bérelt ingatlanos életmódot!

Személy szerint én elmennék pár hónapra dolgozni, hogy hitelképes legyek. Utána vennék fel hitelt és lakást vásárolnék. Ha megvan a lakás, otthagynám a melót és folytatnám ugyanazt, amit eddig. Így elérhető lenne, hogy saját lakásban lakjak, viszont megmaradjon a tőkém is.

2021. ápr. 16. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!