Okos döntés, hogy forgatom a pénzem ahelyett, hogy lakásba teszem?
Nincs a nevemen semmilyen ingatlan, viszont van annyi pénzem, amiből tudnék venni egy másfél szobás új építésű lakást Budapesten.
Több éves tapasztalattal a hátam mögött, biztosan tudom, hogy éves szinten 10-12%-ot ki tudok hozni profitban a tőkém utan. Kockázata minimális, mondhatni nincs.
Így ugyan ezt a lakást, amit kinéztem, kibérelem ebből a pénzből, garázzsal, és miután kifizetem az éves albérleti díjat, megmarad további kb 1,5-2 millió ft-om.
Cserében sokszor kell költöznöm, ha a tulaj úgy dönt eladja vagy beköltözik, illetve nincsen a nevemen ingatlan, a biztonság érzetem így nem annyira jó, nem komfortos.
Ha lakást vennék, akkor viszont a tőkém nagy része tűnne el, és nem keresnék annyit, amennyi most megmarad, miután kifizetek mindent.
Okosan teszem, hogy így élek és kamatos kamattal dolgozok, termelem a pénzem, vagy tegyem inkább lakásba?
Hitel nem opció sajnos, mert egyéni tevékenységből származó jövedelmem van, amire sehol nem adnak hitelt.
Bejelentett munkahelyem, cégem nincsen. SZJA-t adózok csak a kifizetéseim után.
Ez megint csak egy faszméregetős "kérdés", nyilván nem vagy te kíváncsi a véleményünkre, csak ki akartad írni ezt a kamut, hogy te mekkora bizniszmen vagy.
Kérdezek én is: Most kerestem 20 milliárdot egy befektetésemen, a 20 Ferrarim mellé vegyek egy huszonegyediket, vagy egy Lamborghinit inkább? Kb. ennyi realitás van abban amit kérdezel...
Mi ebben szerinted a méregetés? Az hogy 32 évesen egyetem és majdnem 10 év önálló tevékenység után tudnék venni egy lakást?
Ha leosztom az éves nettó jövedelmem hónapokra, nem éri el a fél milliót..
Szerintem erre a válasz abszolút szubjektív. Ha egy lakással jobban éreznéd magad, vedd meg! Ha viszont a vagyont forgatnád szívesebben, akkor válaszd a bérelt ingatlanos életmódot!
Személy szerint én elmennék pár hónapra dolgozni, hogy hitelképes legyek. Utána vennék fel hitelt és lakást vásárolnék. Ha megvan a lakás, otthagynám a melót és folytatnám ugyanazt, amit eddig. Így elérhető lenne, hogy saját lakásban lakjak, viszont megmaradjon a tőkém is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!