Ha felcsapok egy Tag Heuert akkor már komolyan vesznek üzleti körökben és látják hogy nem egy szimpla csóró vagyok?
Nyilván nem kell itt nagyra gondolni, 15 milliós Rolexeket nem hajigálok azért, meg a környezetemben egy Casio meg Q&Q amit átlag ember hord. Ilyen környezetben, ahol azért néhol eldurran egy Seiko is, ami már azért óragyártásnak mondható, mi az a szint, ami már üzleti viszonylatban is megállja a helyét? Egy Tissotnál kezdődik? Esetleg egy Hamilton? Vagy Longinestől kevesebbel nem érdemes kezdeni? Ebben a viszonylatban a Tag Heuer az màr az óragyártásnak és a stàtusznak egy komoly mérföldköve, vagy igaz, hogy lesajnált márka? Mondjuk a Tag Heuer képes 7 kilóért is kvarcot adni, ami azért már nem annyira jó deal.
Szóval ha nem a világ vezetőrétegéhez tartozok, viszont egy átlag prolitól meg akarom különböztetni magam az üzleti életben is, akkor honanntól kezdődik egy karóra?
"Kérdező, te még életedben nem találkoztál cégvezetővel…"
Szerintem pont hogy ti nem találkoztatok, vagy ti vagytok azok, akik a sarki kisboltost is cégvezetőnek nevezitek, mert még te vádolsz engem azzal, hogy nem találkoztam, miközben pont te és a többiek hoznak fel olyan cégvezető példákat, akik proliként viselkednek a leírásaitok alapján, ha ez tényleg így van. Nekem olyan cégvezető ismerősöm is van, akinek a cég biztosít saját céges autót, a fizetése másfél millió, vagyis ténylegesen cégvezetőnek lehet nevezni, és neki is vannak jó órái, nem ilyen müanyag szemetet hord a karján. Amúgy meg mindenki cégvezető, akinek cége van, pont. Nemtom ezen mit értetlenkedtek, mintha cégvezetővel olyan nagy dolog lenne találkozni úgy tesztek itt. Ez nem egy amerikai elnöki pozíció, hogy átlag ember sose talalkozik életében vele. Az utcán elég végigmenni, vagy a boltba elmész, látod ahogy a Porscheből kiszáll, és a karján ott virít az Omega, Patek, Rolex, Hublot, AP stb. Érdekes sose találkoztam még olynanal, aki ha 20 milliós autóból szállt ki, akkor valami gagyi vackot hordott volna.
Meg én amúgy is elmondtam, úgy látszik sajnos nem tudjátok értelmezni, hogy én nem a felső 10 ezer szintjéhez kapaszkodnék, hanem az erős középosztályhoz, annak az első részébe inkább, aki az átlagtól kiemelkedik annyiban, hogy érdekli ez a téma, meg tesz is valamit az életben. Ezért gondoltam egy vízválasztó karórára is, ami már nem egy Casio, meg egy Seikotol is több, viszont nem egy Rolex még. Itt pozícionálom magam társadalmilag is kb.
Csak sajnos ezek szerint rossz helyen kérdezek. Azért nem is a szépség és divat kategóriába tettem, mert bár ott szoktak órával kapcsolatban kérdezni, úgy gondoltam, hogy itt az üzleti kategóriában találkozok majd olyan válaszolókkal, akik szintén menedzserek, kis -és középvállakozásoknál vezetők, igazgatók, intézményvezetők stb. Ezek szerint tévedtem, sajnos itt is többnyire a proli mentalitás uralkodik, amit mindenkinek saját érdeke levetkőzni. Sose szabad leszólni valakit azért, mert ki akar emelkedni az átlagból, és megteheti, hogy megvegyen magának bizonyos tárgyakat, amik értéket képviselnek egyes körökben.
Számomra döbbenetes olvasni amiket írsz. Komolyan azt hiszed az öltözködés határozza meg az embert?
Én bár keresek másfél misit havonta, nem igazán hordok drága cuccokat. Sőt órám egyáltalán nincs. :D Jó mondjuk nem vagyok cégvezető.
"Számomra döbbenetes olvasni amiket írsz. Komolyan azt hiszed az öltözködés határozza meg az embert?"
Nem, nem, és aaaahhhwwwwwwww. Hihetetlen. Nem hiszem el, hogy nem megy àt. Innen úgy tűnik mintha velem lenne a baj, mert mindenki más az ellenkezőjét állítja, mint én, meg nem értitek meg mire célzok itt, pedig ez a "tízmillió légy nem tévedhet" eset kb., hogy én tűnök most itt az érthetetlennek, pedig amiket irok, az tiszta sor, csak mivel az átlag kádári proli ezt nem érti, ezért negatívan jöhet le neki, amit mondani akarok, pedig itt nincs szó arról, hogy én személy szerint vágyok arra, hogy vagánykodhassak, csak a kapitalizmusnak vannak ilyen aspektusai is, amik sajnos vagy nem sajnos, vannak. Bizony egy igényes megjelenés jó benyomást kelt üzleti körökben is, és alapvető velejárója más területeken is, szóval sajnos igen is számít a megjelenés. Az öltözködés, meg azapró részletek, mert sok mindent levonnak róla az emberről, hogy milyen ember. Különösen a részletekre kell ügyelni, ezt a csajok is megfigyelik. Meg őszintén, lehet valaki bármilyen jó ember, ha egy prolinak nèz ki, meg igénytelen a megjelenése senki nem veszi komolyan, hiába nagyon okos meg ilyenek. Üzleti életben is számít a megjelenés, nekem senki ne kezdjen el itt majd cáfolgatni, hogy bezzeg neki a 6 milliót kereső vezető ismerőse kínaiból öltözik stb... ez nem igaz, aki ezt állitja, csak mindenáron szeretne kötekedni az àltalam leírtakkal, mert tudat alatt nem akarja elfogadni, hogy ez van sajnos.
Hát mondjuk én farmerban meg valami pulcsiban járok meg munkavédelmi bakancsban és cégvezető vagyok… és apple watch 6 van a kezemen. Meg van egy cuki 3 éves picantom. Sőt piercingem és tetoválásom van. Konkrétan lesz@rja mindenki miben vagyok.
Mérnöki tanácsadással foglalkozom ill auditálással (oda azért inget veszek) … évi 2 milliárdos forgalommal és világ 70+ országába szállító cégvezető és cégtulaj is apple watch-csal a kezén ült velem szemben. Kétlem, hogy egy üzleti partnernél érdekelné, milyen órát hord a partner.
De hajrá, én az egyszemélyes kis cégemmel idén a 20millió árbevételt terveztem be, kis halacska vagyok. De szerintem, nem én lennék az egyetlen, aki kiröhögnélek, ha besétálnál a gyárba, ahol dolgozom most, öltönyben meg egy tag heuer órával makkos cipőben…
Ellentètben veled én viszont láttam tényleg értekes órákat, mert egy kolléga és a főnökünk is gyűjtötte őket és rendszeresen ott nyitották ki a dobozokat, meg dumálták meg az új szerzeményt (2014 környékén használtan 1,5-3milliós órákról beszélünk, biztosított futárcsomaggal jöttek) …. Egyikük sem volt cégvezető és nem az értékes órákkal flangáltak, hanem azokat csak alkalomra hordták.
"Egyikük sem volt cégvezető"
Na erről beszéltem, még csak vezetőnek sem kell lenni ahhoz, hogy valakinek márkás órája legyen, ha szereti. Én sem cégvezető vagyok konkrétan, viszont ettől még lehet nekem is márkásabb órám, mondom olyan, ami az ÁTLAGÉTÓL márkásabb. Aztán majd ahogy haladok, úgy veszek komolyabbat később, ha akarok.
20 millió ft árbevétel amúgy nem olyan sok, ennyit egy komolyabb programozó vállalkozás nélkül is megkeres egy év alatt, viszont ez is jobb az átlagnál nyilván.
Az a baj amúgy, ha már a mernök szóba jött, hogy a mérnökök, meg az informatikusok nagy része sajnos eléggé igénytelen és hajlamos elhanyagolni magát, meg nekik olyan elvont a vilàguk. Ezt én is tapasztalom munkám során, és az a szomorú sajnos, hogy valóban ők röhögik körbe a többieket, és meg vannak róla győződve, hogy csak az a helyes vilàgnézet, amit ők képviselnek. A mérnökökkel az a baj, hogy mivel a matekot nem bírják sokan, és kihullanak egyetemről, akik elvégzik, elhiszik magukról, hogy mindenkitől jobbak és legfelül vannak a ranglétrán, lenéznek orvosokat, jogászt mindenkit, pedig ők csak ahhoz a szűk területhez értenek, amit csinálnak, nincs olyan széleskörű ismereteik, tág világképük, mint egy menedzsernek meg egy közgazdásznak mondjuk, akit a kultúra is érdekel, meg a marketinghez is ért, és odafigyel az összképre. Ha engem kiröhögnél, mert bemegyek öltönyben, normális elegáns cipőben meg Tag Heuer órában, az pont azt mutatja, hogy te el vagy szállva magadtól, és nagyzolsz, azt hiszed, hogy egy pulóver, farmer, csizma kombóban is igényes vagy és jobb. Mondjuk azért te magad is írtad, hogy te is ingbe szoktál megjelenni, ha úgy van komolyabb eseményekre. Ez mondjuk legalább valamilyen szinten enyhíti azt, amit előtte írtál.
Nem nyuszi, azért röhögnélek ki, mert egy termelő gyárban nem armani öltönyben jár a cégvezető sem, hanem munkakörnyezetnek megfelelően.
Az pedig nem igénytelenség, ha mérnökként munkának megfelelően jár az ember dolgozni, tudod a mérnöki munkák jó része nem abból áll, hogy az asztalnál vakarjuk a fenekünket, hanem bizony koszos lesz az ember. Nem mellesleg nem biztonságos bizonyos helyeken utcai viseletben lenni vagy egyáltalán órát viselni, mert leszakadhat pár testrészed. Rühellem a pamutot, de volt olyan munkahelyem, ahol tilos volt a műszálas alsónemű és ugyan nem ellenőrizte senki, de volt annyi eszem, hogy nem csipke melltartót hordtam.
Amúgy meg annyira játszod az eszed, hogy az kb minden üzleti partnernek ellenszenves lesz.
"azért röhögnélek ki, mert egy termelő gyárban nem armani öltönyben jár a cégvezető sem, hanem munkakörnyezetnek megfelelően."
Jah, úgy értem, oda viszont nyilván be se mennék én sem, úgysem.
"a mérnöki munkák jó része nem abból áll, hogy az asztalnál vakarjuk a fenekünket, hanem bizony koszos lesz az ember."
Akkor viszont nem tudom mirefel olyan nagy az arcuk, ha valóban koszosak is lesznek munka közben. Itt gyk-n meg mérnök ismerőseim is mindig azzal vagánykodnak, hogy úgy keresnek havi több milliókat, hogy két gombot nyomogatnak, meg egyhelyebn ülnek a gép előtt és játszanak meg stb. Végre valaki leírja az igazságot.
"Amúgy meg annyira játszod az eszed, hogy az kb minden üzleti partnernek ellenszenves lesz"
Pont te jàtszottad az eszed, meg sértegettél, pedig én csak kérdeztem. Ez az ellenszenves inkább, pedig én barátian álltam hozzá mindenkihez, nem sértegettem őket. Csak simán érdekelt, hogy mi a vízválasztó, hol húzódik meg az a vonal, ahol már nem a kádáei proli van, és még nem is a nagy milliomos/milliárdos réteg. Ez sajna továbbra sem lett megnevezve, pedig már a sokadik oldalon tart a kommunikáció, és ez eléggé aggasztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!