Ha felcsapok egy Tag Heuert akkor már komolyan vesznek üzleti körökben és látják hogy nem egy szimpla csóró vagyok?
Nyilván nem kell itt nagyra gondolni, 15 milliós Rolexeket nem hajigálok azért, meg a környezetemben egy Casio meg Q&Q amit átlag ember hord. Ilyen környezetben, ahol azért néhol eldurran egy Seiko is, ami már azért óragyártásnak mondható, mi az a szint, ami már üzleti viszonylatban is megállja a helyét? Egy Tissotnál kezdődik? Esetleg egy Hamilton? Vagy Longinestől kevesebbel nem érdemes kezdeni? Ebben a viszonylatban a Tag Heuer az màr az óragyártásnak és a stàtusznak egy komoly mérföldköve, vagy igaz, hogy lesajnált márka? Mondjuk a Tag Heuer képes 7 kilóért is kvarcot adni, ami azért már nem annyira jó deal.
Szóval ha nem a világ vezetőrétegéhez tartozok, viszont egy átlag prolitól meg akarom különböztetni magam az üzleti életben is, akkor honanntól kezdődik egy karóra?
"Ilyenek embereket én nem is akarnék magam körül. De ez lehet csak én vagyok."
Ezt pedig nem úgy kell elképzelni, hogy én most elkezdenék neked vagánykodni, hogy nézd már az órám többe került, mint minden értéked, ami most nálad van, mert ez lehet nem is igaz, ki tudja mennyi érték van nálad éppen akkor, amikor egy ilyen szitu kialakulna, meg ez amúgy se így működik. Ide szavak nem kellenek. Egyszerűen csak ott van a karomon, aki akarja, és akit szintén érint ez, és ez alapján akar méregetni, az láthatja, akit meg nem érdekel a téma, az nem is ismeri úgysem. Ez csak egy szimbólum.
Én általában Roamer-t vagy Glasshütte-t hordok, de még sosem néztek le emiatt...
Az ilyen rolex és társai csak drágák, de semmi több.
Ha érted miről beszélek.
90%a komolyabb cégvezető/tulaj “ismerőseimnek” apple watch van a kezén nap közben"
Sajnos ez egy szomorú igazság, stílus szakértők kritizálják is rendre, hogy ez mennyire nem jó trend, meg komolytalan. Egy valódi automata karóra illik egy vezetőhöz, nem egy műanyag érintőkijelzős valami.
Mondjuk, a stílusszakértő majmok csak fényképen làttak még annyi pénzt, amennyiből egy komolyabb óra kijön, szóval a kutya nem kiváncsi a véleményükre az olyan pózőrökön kívül, mint te
Saját tapasztalat szerint a cégvezetők nem csak azt nem tudják, hogy mi a különbség egy casio és egy tag heuer közt (nem tom miért pont tag heuer, ha már lehet vagánykodni egy rendes órával is, nyilván mert ez a svájci órák alja felé van), hanem egyszerűen nem érdekli őket. Pont ezért hordanak többnyire okosórát, ami szerintem se egy nagy ötlet. Értelme nem sok, hacsak nem vagy infarktus közeli helyzetben.
Több órám van, de sose vettem milliókért órát és nem feltétlen azért, mert nem vehetnék, hanem azért, mert túlzásnak érzem erre ennyit költeni. Egy "rajongó"-t arról lehet megismerni, hogy nem egy órája van, hanem évente veszi őket, én többnyire 1-2-öt vagy ha olyat látok, ami tényleg tetszik.
Manapság már nem lényeges, ki milyen órát hord. Az okosórák sokkal hasznosabbak, mint a "tizen x milliós" órák. A fiatalabb korosztály simán lehet milliárdos anélkül, hogy annak nézne ki. Ezért is van sok vezetőn apple watch és nem egy pénztemető.
Régen menő volt vagyonokat erő órákkal járni, ma már a legtöbb körben ez senkit nem érdekel.
Hát az a baj, hogy eddig nem nagyon kaptam érdemi válaazokat, így tanácstalan maradtam ez ügyben, hogy melyik máekát érdemes venni ezek közül, amiket megemlítettem. Nekem egyre jobban az az érzésem, hogy a válaszolók nagy része nem is ismeri ezeket a márkákat csak egyszerűen kiakadtak a kérdésre, mert nehéz elfogadni bizonyos tényezőket a mai világban, ezt aláírom, viszont ezeken túl kell lendülni. Ráadásul itt olyan alapvető tévedéseket és téves elképzeléseket meg elgondolásokat olvastam, ami nagyon szomorú, mert ez nem egészen így van. Egyedül Robert Porter irta a Roamert, ami egy becsülendő dolog, ezek szerint ő ismeri a márkákat, a Roamer az egy nagy múltu kis svájci óragyártó. Az óra a férfi egyetlen ékszere, ezt tudja minden igényes férfi, mindegy, hogy haladunk az időben, az óra örök, az utókor is megörökli, ha vigyáztunk rá. Ellenben az okosóra egy eldobható műanyag, ami totál vicces, amikor olyan embereken van rajta, akikről tudni lehet, hogy kevesebb az IQ-ja, mint az okosórában lévő mesterséges intelligencia.
"Saját tapasztalat szerint a cégvezetők nem csak azt nem tudják, hogy mi a különbség egy casio és egy tag heuer közt (nem tom miért pont tag heuer, ha már lehet vagánykodni egy rendes órával is, nyilván mert ez a svájci órák alja felé van), hanem egyszerűen nem érdekli őket. Pont ezért hordanak többnyire okosórát"
Ez nem tudom milyen tapasztalat, és milyen cég, mert a normális cégvezetők pont hogy igazi órát hordanak, és pont hogy nagyon is tudják nemcsak az óramárkákat, hanem még a történelmüket is, suerkezetüket stb. Nekem is vannak ismerőseim, nem akarok cégnevet említeni, nehogy magára ismerjen, vagy valaki ráismerjen, ha esetleg olvassa a valaszokat, az egyik legnagyobb hazai cég egyik leányvállalatánál dolgozik vezető pozícióban, neki is van drága órája, nem is egy, és többek közt ő mesélte nekem, hogy ez egy bizonyos üzleti körben szimbólum. Megnézhetsz normális gentleman instagram oldalakat, ahol üzletembereket mutatnak be elegáns ruhákban, meg posztolnak más vállalkozók saját insta posztjait, rendre ott is azt látod, hogy a Merciben ülve a kormány előtt a Rolex befigyel a csuklón, ne is menjünk ennyire messzire, magyar emberek közül is rengeteg ismert vállalkozónak tudni lehet milyen óraja van. Gattyán Györgynek is több luxusórát látni a kezén sok helyen, meg cikkeztek is róla. Sőt ezek már befektetési céllal is jók, írják is hogy mennyit nő az értéke. Hogy hordana már ezek után egy normális cégvezető eldobható okosórát, ne viccelj. Max a sarki bolt vezetője. Meg ha hord is, van neki másik is, csak nem hordja mindig. Meg nem is kell ennyire magas szintre menni, mint az emlitett úr, ettől kevesebb vagyonnal rendelkező ismertebb vállalkozók, meg kevésbé ismertek is hordanak Omegát, Rolexet, Hublotot stb. Neveket nem akarok említeni, meg lehet nézni. Van a beszéljünk órákról tiktok csatorna, ott is nagyon korrektúl beszél az óráról aki csinálja az oldalt, és videókba bemutat vállalkozókat, hírességeket stb, mindegyiknek normális órája van.
Szóval ez a kultúra része valahol, meg hagyományok tisztelete stb. Szimbólum is. A férfi ékszere, amit nem kell sajnálni, mert nem két évre veszi az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!