Munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cégek mennyi jutalékot kapnak a partnereinktől?
Teszem azt van egy multi aki valamilyen oknál fogva közvetített munkavállalókat alkalmaznak a cég mennyit fizet jutalékkènt a kölcsönzőnek?
Mi ennek az értelme kiszórni pénzeket miközben tényleges munkát nem végeznek.
"Mi ennek az értelme kiszórni pénzeket miközben tényleges munkát nem végeznek."
Azért elég naivnak és tudatlannak kell lenni hogy ilyen kijelentéseket tegyél.
A közvetítő kb tehermentesíti a céget minden toborzó és hr tevékenység alól. A cégnek meg szíve joga hogy ezt megoldja saját berkein belül, vagy kiszervezi.
Azt hogy mennyi jutalékot kapnak, nem tudom. De igen, én is pontosan azt a helyzetet ismerem amit a kérdező. Az álláshirdetést, az interjút, stb., mindent a munkáltató csinál. Mikor kiválasztották az új dolgozót és megegyeztek vele mindenben, akkor elküldik a kölcsönző céghez, hogy írja alá vele a munkaszerződést. Undorító és megalázó helyzet, mert sosem vagy egyenértékű az "igazi" dolgozókkal, hiába végzed ugyanazt a munkát. A kölcsönző cégnek pedig tényleg a semmiért fizetnek.
Én a magam részéről azt gondolom, hogy a számviteli szabályok kényszerítették ki ezt a helyzetet. A kölcsönzött munkaerő bére(költsége) nem munkabér címen könyvelődik a munkáltatónál, és ez így neki kedvezőbb.
Nem tudom a törvényalkotók hogy nem gondoltak erre, hogy ez ezt fogja eredményezni,hogy létrejön sok-sok teljesen fölösleges, a tényleges munkáltatónál másodrangú dolgozókat munkába állító vállalkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!