Visszakövetelhető-e a tévesen kifizetett munkabér?
Az eset a következő: megegyeztünk a főnökömmel (illetve Teams-ben írásban, de az nem hivatalos dokumentum formájában, csak chaten egyszerű beszélgetésben), hogy felmondok, és a felmondási időt lerövidítjük 30 napról kb 3ra (nem emlékszek már pontosan, de nagyon kevésre). Felmondást mint kitöltött dokumentumot nem adtam le (már ha van ilyen), csak pusztán a felmondási idő leteltével többet nem mentem be, és nem is kerestük egymást. Ezután még 3 hónapig kaptam tévesen a teljes fizetésem, utolsó kifizetés kb 4 hónapja lehetett. Nemrég kezdtem egy új munkahelyen, és kérték a kilépős papírokat az előző cégtől. Mivel én olyat nem kaptam kézhez sem levélben sem postán miután eljöttem, így írtam a cégnek, hogy erre szükségem lenne. Rá pár napra elküldték postán, benne azzal, hogy a felmondási idő végéig dolgoztam ott. (Ezeket csak azért írtam le, mert lehet hogy a történet szempontjából fontos. Itt most lehet még az is kérdés, hogy meddig voltam munkavállaló náluk, gondolok itt arra, hogy lehet utólag papírozták le, hogy eddig és eddig tartott a munkaviszonyom náluk. Mert én a kilépéshez semmit nem írtam alá.)
Most pedig jött egy olyan megkeresés emailben, hogy "bocsi, de adminisztrációs hiba miatt még utaltuk a fizetésed 3 hónapig, ennyivel tartozol, és kérjük vissza 15 munkanapon belül".
Ilyen esetben mi jogos és mi nem az ő részükről és az enyémről, illetve milyen lehetőségeim vannak?
Az, hogy nem mentél be dolgozni, ráutaló magatartásnak minősül, ha felmondtál hivatalos írásban, ha nem. (egyébként az e-mail , vagy teams is simán írásbeli bizonyíték...)
Tehát vissza kell utalnod, mert felmondás után, jogosulatlanul kaptad.
Azzal hogy te szoban felmondtal, majd nem is mentel be tobbet, rautalo magatartást vittel veghez, igy jogos a koveteles.
Ugyanaz amikor bejarsz dolgozni de meg nincs azonnal szerzodesed. Ha te bejarsz, a fonok hagyja, a rautalo magatartás miatt szerzodes nelkul is ervenyes a munkaviszony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!