Inkább legyek önző és végre azt csináljam, amit szeretnék vagy szenvedjek tovább, hogy ne utáljon meg a család?
Van egy zsidó mondás. Ha csak két lehetőséged van akkor válaszd a harmadikat.
Szerintem az esetedben a legjobb ha leülnél a fiaddal és megbeszélnétek ezt. A fiad megértheti, hogy egyedül nem tudod őt finanszírozni, van saját életed. Te pedig megértheted, hogy valamilyen mértékben szükséges őt támogatnod, mert egy család vagytok. Keresni kell egy arany középutat.
Ha ilyen buta volt a fiad, hogy adósságra és a semmire gyereket csinált, akkor viselje is a következményeit szerintem.
Ha nagyon segíteni akarsz ennek ellenére is, akkor csak úgy adj neki kölcsön, hogy havonta törlessze egy részét.
És a fiad nem egy önző dög? Megzsarolni egy embert aki a belét kidolgozta hogy vagy bassza meg magát vagy nem látja az unokáját?
Tőlem a gyereked nem tenné zsebre amit kapna...
"Azonban nemsokára megszületik az unokám, a fiamnak pedig adósága is van és szeretnének saját lakást és mivel tud az én félretett pénzemről, ebből szeretnének mindent finanszírozni."
Hát nézd, a TE penzeddel TE rendelkezel. Ő a sjatajabol akarja a saját dolgait finanszírozni, ne a tiedbol. Ha az en gyerekem allna élő ilyennel, az lenne az utolsó eset, hogy szóba állnék vele. Onnantól megszunne létezni és magasról xarnek az unokára is. Más faxaval a csalant verni tipikus esete a drága gyermek
Figyelj, én max annyit mondanék, hogy nyugodjanak meg ha nagy a gond akkor attól nem kell félni, hogy nem lesz kaja náluk az asztalon mert akkor tudsz segíteni. De az nem jelenti azt, hogy te Tolsz a fenekük alá mindent
. Ha ezt elvarja akkor nagyon nagyon önző veled szemben ès nem becsüli meg egy életed munkáját. Én ilyet nem mernék el várni a szüleimtől és el sem fogadnám. Sőt, ekkora önzőséggel nem tudom, hogy mekkora lehet a szeretet. Persze ez saját véleményem.
Ezt a gondolkodás módot én magam sem értem.
Elvan adósodva a fiad, albérletbe lakik, de már jön a gyerek, és kéne az apja megtakarítása egy új lakásra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!