Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek meg lehet élni...

Szerintetek meg lehet élni heti 8000 Ft-ból?

Figyelt kérdés

Ki szeretnék próbálni egy-két hónapig egy minimal budget "kihívást". Természetesen kifizetem rezsit, meg mindent ami ilyesmi, Kutyának megveszem a szokásos kajáját, de utána igyekszem minél kevesebb pénzből megélni.

Nem veszek nasikat, se üdítőt, kajából is olcsó (de finom) ételeket főzök meg (mondjuk paprikás krumpli, krumplileves, lecsó, ilyesmik). Nem megyek sehova szórakozni, kocsi helyett bicajjal/gyalog mászkálok. Próbálok hetente max 7-8000 Ft-t költeni (rezsin és ilyen kötelező dolgokon felül). Rövidtávú próbáról van szó, tehát nem kell vennem tisztálkodó szereket, ruhákat és hasonlókat, mert azok vannak itthon, igazából csak ételre kell költenem, semmi mást nem akarok venni.

Próbált már valaki ilyesmit? Megoldható szerintetek?

(Nincs pénzügyileg erre szükségem, jól keresek, csak szeretném kipróbálni milyen lehet így élni és lehet jobban megtanulom kezelni a pénzt.)

ma 12:08
1 2
 1/14 anonim válasza:
68%

Ha csak otthon ülsz, akkor éhezve ki lehet jönni belőle. Sok sikert ehhez az értelmes kihíváshoz!

De attól nem leszel pénzügyileg tudatosabb, hogy 1 hétig kínzod magad.

ma 12:30
 2/14 anonim ***** válasza:
95%
Őszintén szólva ne értem, erre miért van szükség. Ettől szerintem nem leszel tudatosabb, ráadásul 1 hétig semmi értelme nincs. Ha legalább 1-2 hónapig próbálnál a lehető legminimálisabban költekezni, akkor esetleg... Nasi, üdítő egyébként is elég egészségtelen, a gyaloglás/ kerékpározás is jobb, mint az autózás ( legalábbis, ha közel van a munkahely), az szintén jobb választás lenne egyébként is.
ma 12:40
 3/14 anonim ***** válasza:
94%

"Próbált már valaki ilyesmit? Megoldható szerintetek?"

Nem próbáltam, de szerintem megoldható.

Nem árt a hiánybetegségek ellen egy olcsó multivitamin pl. a DM-ből. És tojás, mint állati fehérjeforrás.

Esetleg otthon sütött kenyér. Vagy palacsintaszerüen sütött lepény. Ahhoz kevesebb gáz kell.

Olcsó lencse, bab, sárgaborsó az Aldiból vagy Lidl-ből. (A Sparban többszörösen drágább.) Cékla vagy sárgarépa, mint a legolcsóbb kilós zöldség.

Napi 1000 forint sok olcsó élelmiszerre elegendő.

ma 12:42
 4/14 A kérdező kommentje:

Elolvastátok a leírást? Csak azért, mert az első mondata máris ez:

"Ki szeretnék próbálni egy-két hónapig egy minimal budget "kihívást"."

ma 12:43
 5/14 anonim ***** válasza:
18%

Hogy egy ismert Ryan Reynolds meme-et idézzek: But why?

Ilyen minimális pénzből normális egészséges étkezést kihozni lehetetlen. Nasit kihagyni és kocsi helyett bicajozni az jó, de annak is csak hosszú távon van értelme.

Heti 8 ezer? Én óránként keresek ennyit! Egy normális reggeli-ebéd-vacsora nemigen hozható ki napi 2000 forint alatt.

ma 12:48
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

Megélni? Nem

Heti 8000 forintos budgetből élelmiszert venni? Nagyon sok odafigyeléssel és akciófigyeléssel esetleg, de csak ha havi budgetben gondolkozunk.

Zabpehely, rizs

száraz hüvelyesek (sárgaborsó, lencse… bab drága),

sertésmáj, leárazott csirkecomb/csirkemáj, hagyma, tejpor, fahéj, max 2 féle egyéb fűszer (paprika, bors, fokhagymapor), legolcsóbb mirelit zöldségkeverék, tejpor, savanyú káposzta, tojás és több hónapra előre 1 kg cukor, 1l olaj, (ezeknek minimum fél évre elégnek kellene lenni) multivitamin

Alkalmanként: leárazott kenyér vagy aldi 170 forintos 400g-os kenyere, lidl zöldségdoboz 400 forintért

Ezekből relatív egészséges étrendet lehet csinálni, és lehet annyira variálni, hogy ne legyen nagyon unalmas viszont az adagokat kontrollálni kell, nincs túlevés

ma 12:58
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ezekszerint el vagyok kicsit tévedve az árakkal kapcsolatban :P

Egyébként pont ezért akartam kipróbálni ezt, mert a kíváncsiság mellett azt vettem észre, hogy teljesen hozzászoktam ahhoz, hogy a boltban nem is nézem az árakat, amit megkívánok egyből bedobom a kosárba, nem is nagyon figyelem mennyit fizetek nagybevásárláskor, csak odanyomom a kártyát, csippan és már megyek is.

Aztán elkezdtem erre jobban figyelni, de sokat nem javult a helyzet, ezért is gondoltam, hogy kicsit belekényszerítem magam a másik oldalba, hátha akkor hatékonyabban szokom vissza arra, hogy ne szórjam a pénzt feleslegesen.

ma 13:23
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

Lényegében arról szól a kérdés, hogy napi 1000Ft elég-e kajára.

Nem elég. Ennyiből nem tudsz megfelelően tápláló és egészséges élelmiszert venni.

Termelni persze lehetne, de erről nincs szó a kérdésben.

És rántott levesen is lehet élni egy hétig, de ez nem fenntartható középtávon sem.

ma 14:00
 9/14 anonim ***** válasza:
83%
Esküszöm, unalmamban csinálok egy bevásárló listát és havi menüt valamelyik hétvégén. Havi 30-35ezer forintról beszélünk. Luxuscikkekre nyilván nem telik belőle, meg speciális diétákra sem (bár tejmentes és gluténmentes diétát össze lehet hozni), de azért éhenhalni nem lehet belőle, és egészségtelenül sem kell belőle étkezni.
ma 14:07
 10/14 anonim ***** válasza:
havi 30 ezer hány főre?
ma 16:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!