Mennyire igaz az, hogy az ország bizonyos területein...?
Érdekes módon ilyen CSAK AZOK állítanak, akik nem alkalmasak semmiféle munkára!
Akiknek rendes végzettségül ÉS tudásuk van, azoknak nem gond az elhelyezkedés.
Én 3 vidéki megyei jogú városban is éltem mielőtt Budapestre költöztem, és azt kell mondjam előbbiekben a lakosság többsége tényleg kapcsolati úton kerül be a munkahelyére. Nyilván van aki nem, vannak multik, vannak olyan kis- és középvállalkozók, akik hirdetnek állásokat. De eleve nagyobb a súlya a nem versenyszférás munkahelyeknek, mint Budapesten, igazából mindhárom városban az egyetem volt a legnagyobb munkáltató, de mivel eleve relatív is kevws a munkahely, ezért hivatalokban, önkormányzatokban is harc van a munkahelyekért. Ezen kívül azért akis-és középvállalatoknál is viszonylag sokan kerülnek be csókosként. Meg még vannak eleve kihalásos alapon betöltendő ágazatok, pl. erdészet tipikusan ilyen.
Ez nem önigazolás, nekem volt nem kapcsolati alapon munkahelyem, csak mivel ezekért a munkahelyekért nagyobb a verseny, ezért töredékét kerestem, mint később Budapesten, ráadásul nem volt igaz, hogy ha megszűnik a munkahelyem, hamar találnék másikat.
@16:24
Nem értesz semmihez, de irodai munka legyen, de még jól is fizessen.
Hát így nem is csodálom ha nem találsz normális munkát, se Szegeden, se máshol.
9:
Nem Szegeden, de Pécsen anno nem találtam munkát programtervező informatius diplomával, 1 év gyakornoki munkatapasztalattal. Már beprotezsáltak volna valahová, végül távmunkát találtam. Aztán Budapestre költöztünk, ott csak néztem, hogy én válogathatok a munkahelyek között, mennyire más világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!