Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Fektetnétek be most pénzt...

Fektetnétek be most pénzt bitcoinba?

Figyelt kérdés
most nem olyanra gondolok, hogy igen vettem 2 éve és most 10* annyit ér, tudom van sok olyan ember is. Az a hajó már elment, nem várok ekkora ugrást... Hanem a jelenlegi áron, szerintetek van jövője?

2022. ápr. 14. 10:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
az hogy 4es 0ra lett pontozva mindent elmond azokrol akik bitcoinnal kapcsolatosonan ezen az oldalon pontokat osztanak :)
2022. ápr. 19. 15:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

A bitcoin nem tud inflálódni mivel meghatározott mennyiség van belőle készleten. Ezért lett lepontozva a 4-es.

Az viszont meg lehet, hogy többe kerül kitermelni egy bitcoint mint tavaly, az is meg lehet, hogy a bányászgépek ára is többe kerül mint tavaly. Sőtt az is meg eshet, hogy nőtt a nehézség így ugyan azzal a bányászgéppel nem tudsz annyit kitermelni mint tavaly.

VISZONT A BITCOIN NEM INFLÁLÓDIK!

2022. ápr. 19. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
Az hogy minden blokkba 6.25ot eloallitanak a banyaszok az mi szerinted? :)
2022. ápr. 19. 16:08
 14/15 anonim ***** válasza:

Lényegtelen, hogy mennyit állítanak elő a bányászok, mivel meghatározott mennyiség van belőle készleten 21 millió ezért nem lehet elinflálni.

21 milliótól nem tudsz több bitcoint létrehozni, így nem is tudsz belőle többet készíteni. Az, hogy milyen ütemben érkezik ez a 21 millió bitcoin a gazdaságba az természetesen hatással van a btc árára, viszont elinflálni nem lehet, csak ha belenyúlnának a bányászok 51%-a a forráskódjába és átírnák ezt a 21 millió darabszámot nagyobb számra.

2022. ápr. 19. 16:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb filozófiai kérdés, hogy a még kibocsátásra váró, blokkra pontosan előrejelezhető, összesen 10%-nyi bitcoint minek tekinted. Annyiban hasonlít az inflációra, hogy egyre több van belőle, amiben meg nem hasonlít az inflációra, az az, hogy nem halmozódik, nullába tart, és független a kereslettől/kínálattól, tehát semmilyen létező inflációs modell nem illeszkedik rá még csak halványan se.

Arról nem is beszélve, hogy az elvesztett kulcsoknak köszönhető defláció mértéket se ismerjük, valamint egy jobb/rosszabb napon tud annyit ugrálni a bitcoin árfolyama, mint amennyi a teljes hátralevő életének összinflációja.

Én is lepontoztam a 4-est amúgy.

2022. ápr. 19. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!