Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe fektetnétek ilyen feltéte...

Mibe fektetnétek ilyen feltételek mellett?

Figyelt kérdés

Van 3 millió forintom, amit be szeretnék fektetni. Nem ebből akarok meggazdagodni, de legalább az inflációt szeretném "kicselezni".

Körülbelül egy év múlva (+-2 hónap) lesz szükségem az összegre lakásvásárláshoz. Tehát olyan befektetést keresek, ahol 10-14 hónap múlva azonnal (értsd: nagyon maximum 2 héten belül) hozzá tudok férni a pénzemhez. Hogy ezen belül pontosan mikor lesz rá szükség azt még nem tudom, de nem biztos hogy az egy teljes évet ki tudom tölteni.

2022. febr. 4. 16:59
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Állampapír. Mást nem ismerek, aminél nincs tőkekockázat és bármikor hozzáférhető.

MÁP+ garantáltan visszaváltható lesz bármikor.

A jelenlegi 5 éves PMÁP többet kamatozik 10 hónapos távon is. De erre nincs garancia, hogy visszaváltható lesz. Az évtizedes hagyomáűny az, hogy igen, gond nélkül visszaváltják. Van benne egy minimális kockázat, de ennyi.

2022. febr. 4. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:
21%

3milla egy évre fizet mondjuk nettó 5%-ot.

Az 150.000Ft.

10 hónapra kevesebb. Ennyiért nem érdemes semmit sem csinálni. Ennél többet tudsz alkudni majd a lakás vételárából...

2022. febr. 4. 17:43
 3/6 anonim ***** válasza:
33%

"Ennyiért nem érdemes semmit sem csinálni."

Jól megy egyeseknél.

Ha 5 percembe kerül, akkor miért ne váltsam át állampapírra, majd vissza. 150ezerért én az utcán is lehajolnék.

Sajnos az órabérem nem éri el a 100ezret, ha 2 órát kell rászánnom , mert el kell mennem előbb számlát nyitni, még akkor is megérné.

2022. febr. 4. 17:51
 4/6 anonim ***** válasza:
10%

Persze, jogos.

De aki egy év múlva ingatlant fog venni az nem hiszem, hogy minimálbért keres.

Szóval az a 150.000Ft kb egy heti fizetése lehet.

2022. febr. 4. 18:29
 5/6 anonim ***** válasza:
20%
#4 - Aki nem hajol le 150ezerért, az szimplán hülye, bármennyit is keres. Terjeszd csak az ostobaságodat. Na viszlát.
2022. febr. 4. 19:09
 6/6 A kérdező kommentje:

"10 hónapra kevesebb. Ennyiért nem érdemes semmit sem csinálni. Ennél többet tudsz alkudni majd a lakás vételárából..."

Nem igazán értem az összefüggést a befektetés és az alku között.

2022. febr. 4. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!