Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Potyára bérlek egy albérletet,...

Potyára bérlek egy albérletet, mit tennél a helyembe költség csökkentés érdekében?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő, szingli vagyok és külföldön dolgozok hétfőtől péntekig, hogy legyen hova haza jönnöm, bérlek egy albérletet Magyarországon. Ezt az albérletet havi 8 nap használom ami nem túl gazdaságos és költséget szeretnék csökkenteni. Idegenekkel nem akarok összeköltözni, a munkám nem engedi meg, hogy külföldre költözzek és ott béreljek albérletet. Saját ingatlant nem akarok vásárolni. Hotel nem opció, mert kb ugyan olyan árba jön ki mint az albérlet. Csak szobát nem akarok bérelni, túl sok a cuccom és nem igazán akarok idegenekkel lakni. Én egyetlen egy jó opciót látok, egy barátnőt találni akivel lehet osztozni a költségeken és amúgy is szükséges egy kapcsolat. Esetleg valaki más idegilenes opciót lát? Egyéb gondolatok?

2022. ápr. 10. 00:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
75%
Csak nehogy végül a barátnőitek küldjenek a böribe nektek majd parizeres kenyeret. (neked meg a főnöködnek).
2022. ápr. 10. 10:31
 22/34 anonim ***** válasza:
75%

“ Például a főnököm úgy vásárolja az autót, hogy megveszi külföldön, majd vissza igényli az ÁFA-t, használja 1-2-3 évig majd eladja Magyarországon úgy hogy még keresett is rajta. Az utolsó szinte alsónadrágjára is vissza igényli az AFÁ-t. Ami azt jelenti egy áltlag emberhez képest szinte mindenért 27%-al kevesebbet fizet”

Hagyjuk ezt a mesét, nem olyan egyszerű visszaigényelni az áfát ám, cégautóra emellett cégautó adót kell fizetni, ha pedig 1-2-3 év után eladja a kocsit, akkor van még egy csomó fizetnivaló, nyeresége tuti nincs rajta

2022. ápr. 10. 10:33
 23/34 anonim ***** válasza:
33%

1. Vegyél egy lakást hitelre és azt fizesd albérlet helyett, máris előrébb vagy.

2. Vegyél ki szobát.

De ahogy látom neked semmilyen opció nem felel meg, csak hogy beköltözz a nőhöz vagy vele fizettesd az albidat.

2022. ápr. 10. 10:51
 24/34 anonim ***** válasza:
92%

1. Hétköznap hol élsz? Miért nem maradzs ott hétvégén is?

2. Ha úgy is csak kemény havi 8 napot töltesz otthon, miért nem jó a szüleidnél?

Bocs, de kicsit erős ez a "szerezni kéne egy nőt, hogyí fenntartson nekem egy albit, ahová csak heti 8 napot megyek haza"..:D

2022. ápr. 10. 11:07
 25/34 anonim ***** válasza:
82%
heti helyett havi, bocs.
2022. ápr. 10. 11:07
 26/34 anonim ***** válasza:
86%

“ Bocs, de kicsit erős ez a "szerezni kéne egy nőt, hogyí fenntartson nekem egy albit, ahová csak heti 8 napot megyek haza"..:D”

Azt se felejtsd el, hogy fontos szempont, hogy csak a kérdezőre költsön és ne kegyen ruhája a zarából (ami kb egy hulladék viszont legalább nem olyan drága, bár a kínainál olcsóbb), sőt max nokia 3110-e legyen, mert mit képzel, hogy iphone-t vesz. Ja és alacsony fenntartási költsége legyen, meg majd a kérdező kiválasztja, a csaj meg örüljön, mint majom a farkának…

Nem is értem, hogy nem találta meg ez a csodálatos pasi az élete párját még…

2022. ápr. 10. 11:44
 27/34 A kérdező kommentje:

23 -as "Vegyél egy lakást hitelre és azt fizesd albérlet helyett, máris előrébb vagy" Ne nevettes, miért fizessek ki a hitel felvételre dupla annyi kamatot? :D Ha felveszel 30 milliót egy lakásra a végén kb 60 milliót fizetsz vissza, a hitel ára 30 milli plusz amiért rengeteget fogsz dolgozni. Ahogy írtam hitel nélkül tudok élni, és akár a ház vásárlás is sima ügy, az már más kérdés, hogy a végén vásárolok-e itt ingatlan vagy nem, mert lehet befektetem egy vállalkozásba, vagy elhúzok innen mert fejünkre nőnek az Oroszok.

Egyet jegyezz meg ha azt csinálod amit a többség, úgy fogsz élni mint a többség! Kérdem én tőled, hogy él a többség? Hogy él a felső régeg? Köszönöm ÁMEN!

2022. ápr. 10. 13:25
 28/34 A kérdező kommentje:

22-es sokmindent nem tudsz ezek szerint, de látom tanulni sem akarsz, mert az Istenért sem kérdeznél, csak fújod a hülyeséget!

Befejezem ide a válaszolást, átment utálkozásba, mert megtudtátok jobban élek mint az átlag és nem úgy csinálok mint ti...

Mégegyszer leírom : Egyet jegyezz meg,ha azt csinálod amit a többség, úgy fogsz élni mint a többség! Kérdem én tőled, hogy él a többség? Hogy él a felső réteg? Köszönöm ÁMEN!

2022. ápr. 10. 13:28
 29/34 anonim ***** válasza:
84%

“22-es sokmindent nem tudsz ezek szerint, de látom tanulni sem akarsz, mert az Istenért sem kérdeznél, csak fújod a hülyeséget!”

Igazad van, megkérdezem a saját kft-m könyvelőjét, hogy a bugyim áfáját miért nem igényeljük vissza 😁🤣

2022. ápr. 10. 13:45
 30/34 anonim ***** válasza:
87%
Miben merül ki, hogy jobban élsz mint az átlag? Hogy a nőddel fizettetnéd az albérleted? Hogy sosem vennél ájfónt? Hogy nem vásárolsz a Zarában? Mire lehet itt irigykedni? Hogy 15évig úgy élsz mint egy vándorcigány, hogy aztán vehess egy putrit mucsaröcsögén? Vagy indíts egy kitudjamilyen vállalkozást áfacsalásra? Vagy hogy fogalmad sincs, mennyi egy hitel kamata? Vagy mire lehetne használni egy hitelt?
2022. ápr. 10. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!