Most megéri Teslát (részvényt) eladni vagy várjunk vele még?
Attól függ mik a pénzügyi terveid, elképzeléseid, elvárásaid.
A Tesla egy sikeres, jó cég lett, ezt visszatükrözte a tőzsde is. Viszont a nagy emelkedések, mostani magas árazás miatt szerintem a következő 10 évben a részvény átlaghozama már csak évi 6% körül lesz nagy mozgások, volatilitás mellett.
Ha ez nem tetszik, bizonytalan vagy, találhatsz helyette más, jobb befektetést is.
Szóval kétszázért vetted, most ezer dollár, de te idegeskedsz?
Nem neked való ez pajtás.
#7 - Szerintem úgy érti, hogy 200$-ért vett 0,2 db-ot. Aztán miután megvette csökkent az ára, aztán mostanra visszament.
Pár hónapja nem került 200 dollárba.
7: Nem egy egészet vettem annyiért. Tudod lehet részvények töredékét is venni.
8: Az appon amit használok annyiért tudsz venni, amennyiért szeretnél. Teslára 200 dollárt akartam költeni, ezért annyit költöttem. Ezt nem tudom, hogy egy részvénynek mennyi százaléka lehetett..
Azzal tisztában vagy, hogy a Tesla az erősen azért ér ennyit, mert éllén áll Elon Musk és amit ő mond azt telibe elhiszik az emberek akik hisznek benne ? Azzal tisztában vagy, hogy a cég évről évre hitelből fizeti az adóját, amiért fedezetnek a bankoknak idáig Tesla részvényt adott Elon ? Azzal risztában vagy, hogy jelenleg fontos alapanyognak magas az ára amiből jelentősen gyártsák a Teslát, ezért alapból drágábbak lesznek főleg az elektromos autók ?
Teslaról elmondható, hogy sokan hisznek benne (meg sokan is veszik), most a "zöld elektromos autók" trendje idejében. A kérdés csak az, hogy ha egyszer nem az elektromos autók lesznek a trendben akkor a Tesla képes lesz e arra, hogy lépést tartson ezzel.
Ha ezekre azt mondod, hogy neked belefér abba, hogy HODL (hold on for dear life) alapon tartsd a Tesla részvényt akkor ne add el még jó sokáig.
Ha nem, akkor addig lépj amíg a $200 on van valamicske profitod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!