OTP / MOL / Richter részvényt most érdemes venni szerintetek, vagy a zuhanás még nem ért véget?
Illetve milyen felületen, hol és hogyan érdemes belföldi részvényt vásárolni? Sajnos még sosem vettem ilyet, csakis állampapírt.
Előre is köszönöm a segítséget.
Szerintem is még lehet 1-2 hét az aljáig.
Legjobb szerintem magyarországi TBSZ-t nyitni.
Legolcsóbb a Random Capital.
Ha széleskörűen nemzetközileg akarsz kereskedni, akkor a KBC a jobb.
Én holnap elkezdek vásárolni, de nem lövöm el az összes puskaporom rá.
KBC-t javaslom én is, vagy a Random-ot.
KBC picit drágább, de így is messze messze olcsóbb, mint bármelyik másik konkurens bróker. De ha nem kereskedsz, akkor szinte mindegy is, hogy hol vezeted a számlád.
A TBSZ számla lényegét keresd meg valahol részleteiben, de a lényeg, hogy 5 év után adómentes minden profitod.
Én a KBC-nél vagyok, mert a mobil appja ezerszer jobb, mint a Random-nak és sokszor kereskedek mobilról, így nekem ez fontos szempont volt.
Az első mondatomhoz: ha van - teszem azt - 10ezer forintod, akkor érdemes porlasztani a rizikód annak függvényében, hogy esés vagy emelkedés fog-e következni. Így ha most betolsz 5ezret, illetve egy esés után még 5-öt, akkor megadtad az esélyét annak, hogy ki ne maradj az emelkedésből - ha esetleg elindul felfelé -, de maradt még tőkéd arra is, hogy lejjebb is vásárolj.
Ezt hívják átlagolós módszernek magyyarul asszem, de a "szakzsargon"t angolul tudom csak, ott DCA (dollar cost average) a neve. De porlaszthatod a rizikód jobban és még kisebb részekben is betolhatod a tőkéd. Vagy ha 5-10 évig rá se akarsz nézni, akkor szerintem mindegy lesz, hogy 5-10%-kal lejjebb, vagy feljebb vetted-e meg és akár be is nyomhatod az egészet. Mindent a saját rizikótűrésed határoz meg. A lényeg, hogy úgy vállalj rizikót, hogy ne kezdj pánikeladásba, ha beszakad még jobban minden.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kommenteitek alapján a Random Capital lenne a befutó nálam, mert az olcsóbb, de ebből adódik a következő kérdésem:
Milyen költségek tartoznak egy ilyen TBSZ számlához, vagy bármilyen részvény vásárláshoz?
A KBC a K&H tulajdonosa kvázi.
Költségek: számlavezetési díj (ez a randomnál nincs, KBC-nél 400Ft). Ezen kívül tranzakciós díjak, kivét díja, stb. ezek ilyen 0.25-0.5% körüli költségek általában. Ha sokat kereskedsz, akkor érdemes ezeket megnézni tüzetesebben, de ha csak átlagolós módszerrel szeretnél X időnként betenni pénzt és venni ezt-azt, akkor nem érdemes ezen sokat feszülni.
Fontos szempont még, hogy befektetővédelemmel rendelkezik-e a cég. A KBC-t nem tudom pontosan melyik biztosító fedezi, de a Random Capital is BEVA tag (100.000€ nagyságig kártalanít, ha a brókercég becsődöl).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!