OTP / MOL / Richter részvényt most érdemes venni szerintetek, vagy a zuhanás még nem ért véget?
Illetve milyen felületen, hol és hogyan érdemes belföldi részvényt vásárolni? Sajnos még sosem vettem ilyet, csakis állampapírt.
Előre is köszönöm a segítséget.
Mi számít alulértékeltnek? Ez nem szubjektív. Erre van a P/E érték. Ennek a normál értéke ami befektetésre javasolt, az 15, ez alatt már alulértékelt egy cég részvénye. Illetve a relativizálása ennek az értéknek is fontos, mert pl. a Meki részvények (MCD) 10 éve 20-as P/E felett mennek és mégis veszik a kisbefektetők.
Szóval nem, nem utólag válik láthatóvá, legfeljebb csak akkor, ha az ember egyáltalán nem ért hozzá. Fundamentum analízis és technikai analízis nélkül valóban sötétben tapogatózás. Én nem nagyon láttam olyan céget ami fundamentálisan rendben van és zuhanna a részvénye...a "rendben van" az azt jelenti, hogy növekszik stabilan a nyereség legalább 8-10%-ot, az adósság állomány alacsony a cash flow-hoz képest, ha osztalékot fizet, akkor legalább 10 éve emelje folyamatosan és ne vágja véletlenül sem, az EBITDA is fontos és még sorolhatnám. Én nem láttam olyan céget ahol minden rendben lenne és esne az árfolyama huzamosabb ideje.
Akkor már csak egy kérdésem maradt: Hány milliárdod van már összesen? Ha ilyen egyszerű lenne ahogy mondod, akkor igen sokan rongyosra keresnék magukat a tőzsdén. De érdekes, hogy még a brókerek, a tőzsdézés nagy szakértői is inkább mások pénzével játszanak meg jutalékokból élnek, minthogy saját maguk vágnának bele a saját pénzükkel, és keresnék agyonra magukat! De nincs így, mert a valóság az, hogy akármennyire is néz ki szépen egy cég jövője, bármikor rombadőlhet az egész.
Aki ért a "chart-ból olvasáshoz" az láthatja, hogy történelmi mélypontokhoz közel van a túladottság havi és heti nézeten is.
A további esést a rossz makrogazdasági kilátások indokolják, pont nem a chartok...
Ma én is belevettem az OTP-be, a hír szerint már 20% a hazai kisbefektetők részesedése. A kollégám szerint is venni kell az OTP-t. Azt szokták mondani, hogy ha valamit nagyon vesznek a kisbefektetők, háziasszonyok, akkor az kontraindikátor és el kell adni, de remélem most nem így lesz.
Honnan vesztek chartot magyar részvényekre?
Én a tradingview-t ismerem, ott a bollinger szalagot és az RSI indikátort nézem, de az a BÉT-re nem jó.
Nagyot fogtuk bukni, de megérdemlitek.
Utolsónak:
Ha ennyire béna vagy hogy még egy otp-s árfolyam grafikont se találsz meg a neten, akkor miért tőzsdézel?😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!