OTP / MOL / Richter részvényt most érdemes venni szerintetek, vagy a zuhanás még nem ért véget?
Illetve milyen felületen, hol és hogyan érdemes belföldi részvényt vásárolni? Sajnos még sosem vettem ilyet, csakis állampapírt.
Előre is köszönöm a segítséget.
Köszönöm a válaszokat!
10-es válaszadónak válaszom: Igen, én is így szeretném, a regisztrációm még nem végleges,mert a Random Capitalnak el kellett küldenem az adataim másolatát. Amint ez meglesz és visszaigazolják vásárlok én is.
"Én bedobtam a befektetéseimre szánt összeg 33%-át tegnap. Ha lejjebb megy, akkor adok hozzá még. Ha nem, akkor legközelebb bedobom."
És ha csak lefelé fog menni? Hol húzod meg a határt, hogy na innentől már nem raksz bele? Vagy hol van az a határ, ahol már eladsz mindent?
Amire Te gondolsz az az aktív kereskedés ahol van egy stop loss. Ha hosszútávra (10+ év felett) fektet be az ember, akkor ezek a -5/10%-ok egy rossz beszállót tekintve nem számítanak, ha (nagy HA!) jól választja ki az ember a cégeket amiknek a részvényeit megveszi.
Emiatt nem az adott részvény ára az ami nálam a veszteségek elvágását jelenti és a kiszállást, hanem ha fundamentálisan durván rossz hírek érkeznek egy cégről, amik ellehetetlenítik a jövőbeli növekedést, profitábilis működést. Ha "csak" annyi történik, mint most a cégek 99%-ával, hogy csökkenést jelenznek előre a számok, akkor nincs még gond, recesszióban ez normális.
Még egyszer mondom, nem mindegy, hogy mikor szállsz be. Ha egy részvény P/E értéke alacsony (15 alatt van), főleg ha a cég általános értékeltségéhez nézed, akkor nem nagyon fogsz elszenvedni 10-20%-nál nagyobb zakókat még az ilyen turbulens időkben sem, mint ami most van.
Március óta veszek részvényeket és mivel végigvettem az összes zuhanást, most van a portfólióm -2.5%-ban ami számomra bőven elviselhető, mert olyan cégeket vettem amik már alapból beestek és így alig zakóztak azóta valamit.
Igen, ha a csúcsot vetted meg, de mint említettem, alulértékelt cégeket kell keresni. Nem értem az összehasonlításod. Az a pont, ahonnan 65%-ot esett, az nem volt beszálló pont.
Illetve pontosan úgy említettem, hogy alulértékelt ÉS fundamentálisan ne legyenek rossz hírek egy cégről.
A Raiffeisen-ről ez nem mondható el. De mondjuk szürreális, hogy a Walgreens ma is zakózott 5%-ot úgy, hogy a negyedéves earnings meghaladta a várakozásokat, mert a cégnek beindult az online rendelési felülete is, hogy ne maradjanak le az Amazon mellett. Az ilyen cégekről beszélek amikor azt mondom, hogy fundamentálisan rendben vannak.
Csak hogy ezek eléggé szubjektív megállapítások. Mi számít alulértékeltnek? Mi az hogy a csúcson vett valaki? Ez csak utólag válik láthatóvá, hogy na az volt a csúcs. Meg beszállópontok.. azt sem tudhatod egyáltalán hogy hol lesz az alja előre semminek. Lehet hogy amikor már azt hiszed ott az alja, kijön valami rossz hír a cégről, vagy csak általánosan rosszra fordul a hangulat akármi miatt a tőzsdén, és akkor esik tovább. Fundamentumok? Ez sem jelent semmit. Tele van olyan cégekkel a tőzsde, amik fundamentálisan stabilak, atombiztosak, de mégis esnek évek óta, mert valamiért mégsem sztárolják a részvényeiket. Illetve ellenpélda is van bőven, kb. értéktelen cégek részvényeit tépik ezerrel és szárnyal az árfolyamuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!