Csak szerintem irreális, hogy leszakadt 50 négyzetméteres budapesti panelokért idén már 37 milliókat kérnek?
Ahogy nézem már nagy különbség nincs a helyeknél sem, Havannán is láttam a napokban egyet, amit 44-ért kínáltak.
Van olyan aki ezeket megveszi?? 3 éve nézegettem lakásokat, nem akartam Havannára költözni és már akkor is húztam a számat, mikor 19 milliót kértek ott egy 50 négyzetméteres lakásért... Ez most 32-34-től indul és a legtöbbje még csak nem is panelprogramos. Az újpesti és békási panelokat már meg sem említve...
Ugy latom meg a csok feltételekeket se birod elolvasni... Ezeket a kamu szamokat is az ingatlanos ismeroseid mondtak?
Ps. 60nm kell 3 gyerekre. 700.000nm arral az 42 millio. En csak peldakent mondtam a 40 milliot.
1-2 gyerekes csokkal es kevs onerovel is szinten "konnyen" le lehet fedni az altalad 37 millios lakast...
Es aki nem akar gyereket az megbaszodhat?
Kortarsaim jelentos szazaleka szulni sem akar. Igaz ok pont a tanultabb reteg.
1 gyerekes Csokkal 600 ezret kapsz, 2-vel pedig 1, 5 milla korul. 1 gyerekre nincs is kamattamogatott hiteled, csak kettore viszont ugy csak 1,5 millabol gazdalkodsz plusz hitel. Ha mar ennyire utana olvastal. :)
11 millara meg mindig fel kell vennie az embernek 16-17 millio hitelt, aki ket gyerek mellett tud fizetni egy leharcolt panelert havi 160-180 ezres torlesztot ugy hogy minden mas is jut a ket gyereknek, annak respect.
16. Én tavaly 27 éves koromra 7 millió forint megtakarítást gyűjtöttem össze, de én se tudtam volna lakást venni akkor szülői segítség nélkül. A 7 millió tudom nem egy óriás összeg, de a legtöbb huszonéves ismerősömnek magától semmi félretett pénze nincs és még ha jól is keresnek akkor is szinte hónapról hónapra élnek.
Korosztályilag meg pont a legrosszabb korban vagyok, mert a 25 évesek adókedvezménye nem vonatkozik már rám, de párom/családom még nincs. Ha nem tűnt fel a férfiak átlagosan 34, a nők 31 évesen vállalják az első gyereküket Magyarországon. (Arról meg nem is beszélek, hogy ami CSOK vagy babaváró 10 millió volt 3-4 éve, ugyanaz a 10 millió most sokkal kevesebbet ér az infláció és az áremelkedések miatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!