Mi kerül 1675Ft-ba egy külföldre ajánlva elküldött levél feladásába? Irreálisan magas árnak gondolom ezt, egy 5gr-os levélért. Így is sokba kerül minden de ez most kiverte a biztosítékot nálam. Ami sok az sok..
Hát akkor gyalogolj ki külföldre és vidd a levelet személyesen. Az ingyen van.
Esetleg küldj egy emailt.
Üdvözöllek Magyarországon!
Amúgy igen, valóban drága a Magyar posta - de ha neked kellene eljuttatni a célországba, valószínűleg Te sem tudnád sokkal olcsóbban (benzin/kerozin költség vagy vonat, karbantartás, fenntartás, munkások bére, stb)
Miért nem elég 4-500 ft-ért simán feladni?
Nem értem.
Utána persze hogy lehet panaszkodni, hogy milyen drága.
Én hivatalos leveleket sem küldök ajánlva, kormányhivatal, NAV, eddig mindenki megkapta.
Tehát a sima levelet is megkapják.
Ha meg beüt a krach, az ajánlott is ugyanúgy elvész.
Most őszintén: szerinted jobban vigyáz rá a postás, vagy mi?
Max az aláírás miatt számít, pl. egy ügyvédi levél vagy vmi felszólító esetében.
De ha kint nem kapják meg, te elindítod majd a hivatalos utat, hogy nézzék meg, ki írta alá és mikor vette át?
Kétlem...
Meg az nem pár nap lesz, mire a magyar posta a külföldi postával ezt leboltolja. Addigra meg rég érvényét veszti az, ami miatt sürgősen kellett volna küldeni.
2013-tól, Uniós határozat alapján, megszűnt a posta monopóliuma az 50 gramm alatti leveleknél. Próbálj olcsóbb lehetőséget keresni! Ha nem találsz, akkor két eset lehet: más szolgáltatónak nem éri meg, vagy még drágábban végzi ezt a tevékenységet.
Viszont, ha úgy érzed, hogy a postai díj felháborító, és úgy véled, sokan vannak így vele, akkor alapíts vállalkozást, végezd nyereséggel olcsóbban a szállítást, és még örülni is fogsz ennek a tapasztalatnak, mert elindít a jó megélhetés, netán a meggazdagodás útján.
Én valami 400 Ft-ot fizettem amikor az egészségbiztosításomat mondtam le Németországban és vissza kellett küldenem a kártyámat, 1-2 nap alatt megérkezett oda, sőt 4 nap után már megérkezett a válasz.
Tehát nem feltétlenül kell ajánlott, persze gondolom az garanciát jelent, de nem, szerintem nem drága a közel 1700 Ft.
7-esnek:
a sima levelet ne lehet kerestetni - az ajánlottat igen.
Ajánlott levél elvesztése esetén - ha bizonyítottan a posta hibájából veszik el - akkor van kártérítés.
11 éve adok el a vaterán - eddig egyetlen ajánlott levelem veszett el - sima viszont több is.
Igen a nagy számok törvénye alapján sokszor célbaér, de addig, amíg egy sima levelet minden további nélkül feltesz a postás a postaládák tetjére, ha nem találja, az ajánlottal ezt nem teheti meg.
Szóval simán el tud veszni a sima levél :-)
volt, hogy 8-10 levél volt a házunkban felbiggyesztve, néhány nem is abba a házba szólt. 2-3-at elvittem a helyére, de nem mindegyiket (nem, nem én vagyok a postás :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!