Mibe "fektessek be" havi 50 ezer forintot?
Havi 50 ezret tudok kb félretenni de nem akarnám csak úgy tartogatni a számlámon...viszont nem tudom mit lehetne még ennyi pénzzel kezdeni.
Állampapíron kívül milyen opciók vannak még?
Kriptovaluták
Vannak stabil usd alapú coinok. Éves 12-18%-os kamatokkal
Hat ez attol fugg mit akarsz elerni.
En Havi 50 ezerrel csak magas kockazat magas hozamu befektetesbe raknam. Ez olyan keves penz hogy vagy sok lesz belole vagy inkabb semmi. En bitcoin koveto etfet vennek ra, tbsz szamlan, euro alapon. Igy ugymond euroba is fektetesz es nem csak kriptoba.
Miért szavazzátok le az 1-est?
Szerintem is messze a legjobb most stablecoinba tenni, rizikó nulla, árfolyam stabil, 15-20% kamatok (pl Nexo). 100k EUR-ig biztosítva van. Nekem a megtakarításom jó része ebben van most.
De őszintén, havi 50k-t lehet nyugdíjbiztositásba tennék. Ez egy semekkora összeg.
És rögtön megjelennek a kriptóbajnokok, akik azonnal elszerencsejátékoznák a pénzedet, mert nekik 50k az csak játszós pénz. Aki havi 50k-t tud félrerakni, annak ez nem aprópénz. Neki ebből kell vésztartalékot képeznie, nyugdíjra, nyaralásra, saját ingatlanra félrerakni.
Kérdező, ha érdekel a pénzügyi VALÓSÁG, akkor ajánlom a kiszámoló akadémiát végignézni youtube-on: https://www.youtube.com/watch?v=vgnlSwmUdQA
Nagyon röviden: ha nincs 6 havi vésztartalékod (amivel fél évig kibírod munka nélkül), akkor felesleges állampapírnál kockázatosabb eszközökről beszélni.
1-es vagyok
Egyébként ha nem kriptóban gondolkozol, akkor a kiszámoló akadémia tényleg nem rossz tanulas
Semmi szerencsejatek nincs stablecoinban. Ha csak egy picit is ertenel hozza, vagy tudnal angolul hogy 2 percet utana olvass, akkor nem égetnéd magad.
Ajánlom olvass utána, hogy mi történt a Solana CASH "stable"coinjával, illetve annak is, hogy az USDT mögött mennyi fedezet van. Azon is elgondolkozhatsz, hogy hány cég van az egyes stablecoin kibocsátók mögött, és hogy ez miben különbözik attól, mintha simán a cégbe fektetnél. Ezek után gondold végig, hogy külföldi szervek általi biztosításokon keresztül mikor jutsz majd a pénzedhez, ha baj történik.
Bár nem ismerjük a kérdező pénzügyi helyzetét, tegyük fel, hogy most kezd el megtakarítani. A kérdés az, hogy aki havi 50 ezret tud félretenni az megengedheti-e magának, hogy a nagy nehezen összespórolt pénzét magas kockázatú befektetésbe tegye, ami egy év múlva lehet hogy a kétszeresét, de lehet hogy csak a felét fogja érni.
Én ebben a helyzetben először képeznék egy biztos alaptőkét például állampapírokból, alacsony de kiszámítható, biztos hozammal. Ha van egy biztos és bármikor hozzáférhető pénzügyi tartalékom, akkor kezdenék el a kockázatosabb eszközök között keresgélni.
Megoldás lehet az is, hogy a havi 50 ezer egy részét alacsony, egy részét magasabb kockázatú eszközökbe teszi. Ebben az esetben viszont félő, hogy a költségek arányaiban nézve túl magasak lesznek.
Erdekes itt kiszamolos kommentet latni, remelem kovetted miklos jo tanacsait es vizes zsemlet es hazi kavet iszol a reggeli peksuti es jo kave helyett amivel naponta megsporoltal tegyuk fel 1000 forintot. 5 ev alatt 1.5 milliot. Kozbe meg alberletbe laktal mert ugyebar kiszamolon ez a meno, kozbe meg nem fektettel se bitcoinba se teszlaba az elmutl 5 evben. 5 ev alatt a megsporolt 1.5 millio fillerb...bol pontosan arra eleg h kitorold vele mert az ingatlan arak 5 ev alatt tobb mint duplaztak, a teszla es a bitocin meg tobb mint 20xet ment :)
Azota meg miklos beszedte a penzt biztositasokbol es a fostalicska tanacsaibol es vett 130 millioert egy hazat egerben.
Miklos olyan mint a bankarok, azt kell nezni amit csinal es nem azt amit mond...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!