Mibe fektessem a spórolt egymillió forintomat?
- lassú de biztos: arany
- elkezdhetsz egy mini vállalkozást is akár
Én most OTP részvénybe fektettem, eléggé bezuhant a háború miatt az árfolyama, kb felére. Ma olyan 11 ezer forint környékén mozog, de a napokban volt már 9 körül is, eredetileg a háború előtt 18.000FT környékén volt.
Tőzsdei spekulánsok 20 ezer Ft körüli csúcsot várnak a háború után.
Az kb 81%-os profit lenne már csak az árfolyamkülönbözetből is (mostani árfolyammal számolva).
Másik, az OTP általában (utóbbi két évben a covid miatt nem) fizet osztalékot minden részvény után, így éves szinten is lenne passzív jövedelmed. (Nem ebből fogsz megélni, de ha visszaforgatod már nem fájt semmibe se a portfóliód bővítése)
Bár ha tudnál még gyűjteni hozzá fél milliót, akkor tudnál venni S&P 500 ETF-et, ami még jobb döntés lenne.
Folyamatosan növekszik, és mivel ETF sokkal kisebb a kockázat, mint egy adott részvénynél. (ETF röviden egy kosár amiben több cég részvénye van, S&P 500-al a világ top 500 cégénél birtokolnál részesedést, és ezek után kapnál osztalékot, a világ top 500 cége sokkal kisebb eséllyel fog egyszerre becsődölni, mint egy adott.)
#4 és #5 vagyok.
Ahogy fentebb is fejtegettem, én mindenképp részvénypiaci befektetésben gondolkodnék.
Az általad felvázolt irány és felfogás jó, sosem szabad hagyni állni a pénzünket.
Ezt a könyvet ajánlanám neked, egy elég neves hazai, tőzsdei körökben is elismert befektető írta ami kiváló iránymutatást ad hogyan fektesd, vagy inkább fogd munkára a pénzed.
Önképzés, mint például,
- relaxációs technikák,
- angol nyelv,
- német nyelv,
- értékelemzés tanfolyam,
- retorika tanfolyam,
- önvédelmi kiképzés és fegyverhasználat,
- pszichológus (szokásoptimalizálás),
- dietetika,
- ápolástan, gondozástan,
- informatikai képzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!