Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha nekem jövő nyártól kelleni...

Ha nekem jövő nyártól kelleni fog egy használt autó, akkor érdemesebb inkább most megvenni? (Az áremelkedés miatt)

Figyelt kérdés
Mivel a használtautók ára növekedett az elmúlt években, érdemes lenne ezért esetleg most megvenni, és addig hagyni állni a garázsban másfél évig, amíg szükségem nem lesz rá? Másfél év múlva ugyanis elköltözöm, és akkor már kell egy autó, de most még nem kell.

2022. márc. 18. 19:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. márc. 18. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Tedd be a penzed allampapirba inkabb
2022. márc. 18. 20:03
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Tönkremegy benne az aksi, fizetheted a biztosítást és az adót, vagy vonathatod ki a forgalomból. Nem éri meg a macera.
2022. márc. 18. 22:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem valami nagyon olcsó autóról van szó akkor szerintem igen. Ugyanis idénre borítékolható a 10% feletti infláció, varhatoan a forint is tovább gyengül az eur dollárral szemben, ami kilovi a használt autók árat. Továbbá azbuj autók ára egész biztosan tovább fog emelkedni a nyersanyag és ellátási lánc problémák miatt.

Ha kivonod a kocsit a forgalomból ideiglenesen akkor nincs rá biztosítás és adó sem...

2022. márc. 19. 08:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Kb. 4 millió forintos, 10 éves autóról van szó. És tényleg nem használnám, végig garázsban állna. 3 évvel ezelőtt még olcsóbban hozzá lehetett jutni, mint most.
2022. márc. 19. 17:01
 6/7 anonim ***** válasza:
30%

Ugyanez az autó jövőre már 11 éves lesz és kb 3-3,5 millát fog érni. Közben költeni is kell rá, bizonyos dolgoknak a kocsiban nem tesz jót az állás sem, hajtani kell őket (akksi pl tipikusan nem szereti az állást, rövid távokat). Ha jövőre veszel egy akkor 10 évest, akkor meg kerülni fog mondjuk 4,2be. Az autó az idővel, állásában is jobban veszít az értékéből, mint az infláció.

Jah és ha most megveszed, kivonod a forgalomból, futod a kockázatot, hogy valami történik vele, de nincs biztosítva (nem kell nagy dolgokra gondolni, hogy ellopják vagy ilyesmi, de jöhet jégeső vagy garázstűz vagy bármi).

2022. márc. 19. 17:24
 7/7 anonim válasza:
Sztem vedd meg idén, mi is így tettünk (igaz, mi használjuk). Egy 9 éves autót vettünk 4,2ert, és abszolút lehet látni a drágulást, illetve a kínálat csökkenését is. Én nem kockaztatnek a helyedben, hülyeség h kell rá költeni. Ha van garázsod, az szuper, hetente egyszer menjel vele 30-40kmet, aztán jónapot. Ki tudja, mi lesz jövőre. Most meseltek a Mazda szalonban h új autóra 120 hetet kell várni, döbbenet. Akitől meg vettük az autót ő meg azt mesélte h korábban volt 120-130 ezer autó a hasznaltauton, most ilyen 65-66 ezer kb.
2022. márc. 28. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!