Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elég a pálinkafőző bejelentése?

Msebi06 kérdése:

Elég a pálinkafőző bejelentése?

Figyelt kérdés

Van egy régi saját készítésű pálinkafőzőm, amit 2021-ben a szabályoknak megfelelően bejelentettem. A NAV_J49es nyomtatványát kitöltöttem és beküldtem, majd fölhívtak a polgármesteri hivatalból, hogy kaptak egy értesítést a NAV-tól, hogy küldjék be a lejelentett pálinkafőzőt. Na ilyen nem volt, szóval gyorsan kerestem neten egy nyomtatványt rá, kitöltöttem és elküldtem nekik. Nekem új volt, hogy ezt is kell, mindenhol csak a J49es nyomtatványról hallottam.

Tavaly nyáron vettem egy új főzőt, de elfelejtettem lejelenteni, amit most megszeretnék tenni. Ilyenkor mi a teendő? A J49es nyomtatványt újra be kell küldeni? Vagy az csak az volt, hogy főzni fogok? Esetleg csak a polgármesteri hivatalnak kell lejelentenem, hogy vettem? (Sajna ők nem tudtak segíteni, mert tavaly sem tudták pontosan, hogy mit kér a NAV és azóta sem jelentett be a faluban senki pálinkafőzőt, szóval nem jártasak benne).

2022. márc. 10. 19:39
 1/1 anonim ***** válasza:
NAV ügyfélszolgálat.
2022. márc. 11. 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!