100 literes pálinkafőzővel mennyi a minimum alszes mennyiség amit ki lehet főzni?
Vagy én értem félre a kérdést, vagy az előttem szólók értették félre...
Az érdekel, hogy mi az a minimális alszesz mennyiség, amit egy 100L-es főzővel le lehet finomítani?
Ha túl kevés alszesz kerül egy főzőberendezésbe, az növeli a deflegmációt, hisz megnő a felület, amin visszacsapódhat párlat. Azaz a párlat alkoholfoka magasabb lehet, azonban aromában szegényebb. Ez valamilyen szinten ellensúlyozható a tüzelési intenzitással. Egy 100L-es főzőbe is betölthetsz mindössze 5-6 liter alszeszt, csak éppen a végeredmény lesz ízben és illatban gyenge.
Ha az érdekel, hogy 100L cefréből mennyi alszeszt nyerhetsz ki, akkor az baromira változó, a 10-30%-a.
#2-es mérd meg az alkoholfokát mindig, mert úgy ideális, ha az 25 alkoholfok alatt van (az alszesz) akkor az úgy ahogy van finomítható, ha efelett van, akkor le kell fokolni, ezt megteheted csapvízzel is! Azért tedd, mert így könnyebb az elő- és utópárlatot leválasztani, a frakciók jobban elkülönülnek egymástól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!