Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valakihez ma hozzávágnának...

Ha valakihez ma hozzávágnának 100 millió forintot meg tudna élni élete végéig belőle?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés. Tegyük fel, hogy valaki hozzádvág 100 millió forintot mondjuk 25 éves korodra, hogy akkor innentől kezdve te nem dolgozhatsz, semmilyen további keresőtevékenységet nem folytathatsz, ezzel a 100 millió forinttal kell kihúznod 25 éves korodtól kezdve életed végéig. Úgy indítunk, hogy lakás, kocsi nincs benne, ezeket is igény esetén az illetőnek kell megvennie.

Kíváncsi vagyok ki mit gondol.

2022. febr. 18. 20:20
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Önfegyelem pipa, 100mFt-nyi MÁP+ kamatnak megfelelő összeg töredékét keresem és ebből teszek félre, a földes befektetés esetén pedig nem arra kell gondolni, hogy bumm 100m-ért föld, hanem az éves kamatból esetenként vásárolva egy, vagy akár néhány ha területet.

Jelenleg 2ha területem van, ennyi a jogszabályi maximum, viszont a nagy hátránya ennek a területnek, hogy felmenőimnek sikerült 99 évre haszonbérletbe adniuk. Eladni nem lehet a bérlő bevonása nélkül, a szerződést szintén költséges lenne felbontani, így marad az évi 150eFt-nyi bérleti díj.

Unokatestvéremnek szintén 2ha területe van, nála bérmunkában kukorica-szója váltásban megy a bértermeltetés, bár nála kicsit más felállásban. A támogatást és a terményből befolyt összeget megfelezik, ő adja a területet a mezőgazdasági partner végzi a termelést és állja a költségeket.

Szerintem akinek földje van annak a gazdasági válság esetén is több lehetősége van.

2022. febr. 19. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!