Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha valakihez ma hozzávágnának...

Ha valakihez ma hozzávágnának 100 millió forintot meg tudna élni élete végéig belőle?

Figyelt kérdés

Elméleti kérdés. Tegyük fel, hogy valaki hozzádvág 100 millió forintot mondjuk 25 éves korodra, hogy akkor innentől kezdve te nem dolgozhatsz, semmilyen további keresőtevékenységet nem folytathatsz, ezzel a 100 millió forinttal kell kihúznod 25 éves korodtól kezdve életed végéig. Úgy indítunk, hogy lakás, kocsi nincs benne, ezeket is igény esetén az illetőnek kell megvennie.

Kíváncsi vagyok ki mit gondol.

2022. febr. 18. 20:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

Az hiányzik a számításból, hogy a kiadott lakásokra költeni is kell.

Amúgy szerintem esélytelen a mai világban 45 évre tervezni. Gondolj bele, 45 éve kb 2 ezer forint volt egy havi fizetés. De ha a rendszerváltás óta eltelt bő 30 évet nézzük, akkor is nagy durva az infláció.

2022. febr. 18. 21:11
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

"De ha a rendszerváltás óta eltelt bő 30 évet nézzük, akkor is nagy durva az infláció."

Mivel nincs aranystandard így nincs is valódi értéke a pénznek.

2022. febr. 18. 21:29
 13/21 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon jo befektetesekkel esetleg, de inkabb nem.

Az a helyzet hogy jo meloval 100 millio nem nagy penz, 5-10 ev alatt megkeresheto osszeg.

Minimalberes meloskent meg ez 40-60 ev munkaja...

2022. febr. 18. 21:38
 14/21 anonim ***** válasza:
20%
Magyarországon igen, ha marad a FIDESZ. Brüsszelben a rezsi emelkedése miatt 3-4 év alatt elfogyna.
2022. febr. 18. 23:52
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
Magyarországon nem lehet belőle megélni, de én örülnek ennyi pénznek mert tudnék belőle venni egy lakást.
2022. febr. 19. 02:14
 16/21 A kérdező kommentje:
Azért durva, mert most először gondolok bele, hogy a forint mai értékével számolva egy átlag segédmunkás is megkeresi életében ezt a 100 millió forintot, és mégse él jól. Ilyenkor kezd tudatosulni, hogy mennyi is a pénz értéke.
2022. febr. 19. 08:23
 17/21 anonim ***** válasza:

"nem dolgozhatsz, semmilyen további keresőtevékenységet nem folytathatsz"

És akkor mit csináljak? Nézzem a tv-t a következő 50-60 évben?

2022. febr. 19. 08:25
 18/21 anonim ***** válasza:
70%

Hehe sajnos én lettem az első, akinek feltűnt, hogy a 6-osnak nem a matek az erőssége :), irány vissza az iskolapadba!

MÁP+ hozna 100m-ból annyit, hogy gondtalan életem legyen, a kamat kb. harmadát költeném el, a többi menne vissza lekötésbe.

Erősíteném az önellátó képességem, több föld, esetleg valami mezőgazdasági képesítés, hogy jogilag is lehessen 2ha-nál több földem.

Igen tudom ilyenkor szokták írni, hogy ők nem fognak földet túrni...

Erre találták ki a bérmunkát, 120-200e-ért megművelik a földet, learatják a terményt, leszárítják és lemérik. Kukorica 6-10t/ha, felénk 8,2t az átlag, ez évi 820eFt.

2022. febr. 19. 09:27
 19/21 anonim ***** válasza:
18: hol a hiba a 6-os számításban?
2022. febr. 19. 11:19
 20/21 anonim ***** válasza:
64%
75 millióinak nem 750 ezer a 10%a ott a hiba. Ettől függetlenül nem lehetséges ennyi pénzből úgy gazdálkodni hogy ne dolgozz életed végéig egyszerűen nem jön ki a matek. Befektetéseket tekintve elég egy egyszeri kis csúszás és borul az egész. Az állampapírnak még az infláció követő formái sincsenek köszönő viszonyban sem a valós inflációval. Ez van. Másrészt azért se működne mert még mindig ott az emberi tényező iszonyatos önfegyelem kellene hogy ne kezdj el költekezni.A földes dolog nem rossz gondolat úgy de azért némi kockázat van a mezőgazdaságban is.
2022. febr. 19. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!