Ha valakihez ma hozzávágnának 100 millió forintot meg tudna élni élete végéig belőle?
Elméleti kérdés. Tegyük fel, hogy valaki hozzádvág 100 millió forintot mondjuk 25 éves korodra, hogy akkor innentől kezdve te nem dolgozhatsz, semmilyen további keresőtevékenységet nem folytathatsz, ezzel a 100 millió forinttal kell kihúznod 25 éves korodtól kezdve életed végéig. Úgy indítunk, hogy lakás, kocsi nincs benne, ezeket is igény esetén az illetőnek kell megvennie.
Kíváncsi vagyok ki mit gondol.
ha 75 éves koromig élek, az havi 167ezer forint...
még ha lakás, kocsi benne van, akkor semy ez semmi pénz egy életre, 10 évnyi keresetem
Nem. Egyrészt ott a példa, hogy rengeteg lottón értés ettől nagyobb összeget is eltapsol pár év alatt, másrészt ez ma már nem olyan hatalmas összeg.
De, ha valaki leadja az igényeit az elején és jól fekteti be, akkor ki lehet belőle hozni egy normális megélhetést.
Monsdjuk elsőre soknak tűnik az összeg, ha jobban belegondolok akkor viszont:
Tegyük fel, hogy az illető 70 éves koráig él, most 25 éves, 45 évig kellene ellennie.
Vennie kell egy lakást, mivel valahol csak kellene laknia, egy vidéki városban 25 millió forint egy jobb állapotú két szobás. Marad 75 millió forintja. Ez 45 éven keresztül évi 1 666 666 Ft, ha beossza, ami havonta 138 888 Ft. Ez az a baj, hogy valóban kevés, mert a minimálbér ennyi jelenleg, és inflációval nem számoltunk. Persze, ha az emberünk csak 60 éves koráig él, akkor már valamivel jobb a helyzet. Az évente 2 142 857 Ft, vagyis úgy havonta 178 571 Ft-ot kellene beosztania. Ez viszont még így sem jönne ki neki jól. Azért durva, mert ha ezt a kérdést 20 évvel ezelőtt tettem volna fel, akkor még simán igen lett volna a válasz, mert akkor még eleve talán 5-10 millióból is nagyon jó lakást vett volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!